Home / Good Life  / Art & Culture  / Πέντε βιβλία για να διαβάσεις στην παραλία – Μέρος 2ο

Πέντε βιβλία για να διαβάσεις στην παραλία – Μέρος 2ο

Τι να διαβάσεις στην παραλία, μέρος 2ο.

Καλοκαίρι και παραλία. Ένα ελαφρύ ανάγνωσμα είναι ό,τι πρέπει για να συντροφεύσει τις καλοκαιρινές σου διακοπές όπου θέλεις να ξεκουραστείς και να χαλαρώσεις. Παρακάτω σας προτείνουμε πέντε βιβλία για να απολαύσετε «χαλαρά» στην παραλία.

 

Το Ημερολόγιο μίας νύφης, της Τατιάνας Τζινιώλη.

Χιουμοριστικό και ρεαλιστικό «Το ημερολόγιο μιας νύφης» είναι το μόνο ημερολόγιο που επιθυμεί να το διαβάσεις. Ένα ημερολόγιο προετοιμασίας που αναφέρεται στις δυσκολίες, τις προκαταλήψεις και τις αντιλήψεις που αντιμετωπίζει μία γυναίκα στα 20+ η οποία επιλέγει να παντρευτεί.

   

 

Ο κορσές της Σταχτοπούτας, της Θεοφανίας Ανδρονίκου Βασιλάκη.

Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή. Όχι όμως αυτήν που ξέρουμε… Μέσα από το βιβλίο της Θεοφανίας Ανδρονίκου Βασιλάκη, μας συστήνεται μια σύγχρονη Σταχτοπούτα, που όμως δεν είναι φτωχή αλλά ζουμερή!
Η ζωή της ανατρέπεται όταν έρχεται επιτέλους ο πρίγκιπας, το παραμύθι ξεκινά δυναμικά και με τις καλύτερες προοπτικές, αλλά οι βάτραχοι, τα μαγεμένα φιλιά, οι κακές μάγισσες και οι δηλητηριώδεις διαιτητικές σαλάτες την περιμένουν σε κάθε γωνία. Συγκλονιστικές αποκαλύψεις, ραγδαίες εξελίξεις και μπόλικη προδοσία είναι συστατικά πιο βαριά και απ’ τα κιλά της ηρωίδας μας, που είχε μάθει να τα λύνει όλα με καλό φαΐ, ποτάμια σοκολάτας και μπόλικο αλκοόλ για χώνεψη.

 

 
Αγαπώ θα πει χάνομαι, της Ρένας Ρώσση Ζαΐρη.

H Αλεξάνδρα, η Μαρίνα και η Ελίνα μεγαλώνουν σε ένα αρχοντικό όπου βασιλεύει η αδιαφορία. Έχουν τα πάντα αλλά τους λείπει το πιο βασικό: η αγάπη. Ακολουθούν το πεπρωμένο τους, ερωτεύονται με πάθος, χωρίζουν. Ταξιδεύουν παρέα με τα περιστέρια της καρδιάς τους στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και στην Καλντέρα της Σαντορίνης, πετούν πάνω από τις πλατείες της Φλωρεντίας, χορεύουν με τον ήλιο της ερήμου στη χλιδή των Αραβικών Εμιράτων, προσπαθούν με πείσμα να ανακαλύψουν τι θα πει «σ’ αγαπώ». Σε μια παράλληλη διαδρομή, παρών είναι και ο Δημήτρης, που σμίγει μυστικά με αλήθειες τραγικές, μπλεγμένος εν αγνοία του στον ίδιο οικογενειακό ιστό. Τέσσερις ήρωες που ερωτεύονται, πονούν, χαίρονται, συγκρούονται, αναρωτιούνται ως πού μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος που αγαπάει. Ίσως και μέχρι το φόνο; Είναι ποτέ δυνατόν; Έχει, άραγε, όρια η αγάπη;

 

 
Έρωτας σαν βροχή, της Λένας Μαντά.

Κλαίλια… Ένα όνομα-σταθμός στη ζωή της. Η μητέρα της λάτρεψε την ηρωίδα του Ξενόπουλου και της έδωσε, λίγο προτού φύγει από τη ζωή, το όνομά της. Μαζί όμως της δώρισε χωρίς να το θέλει και τη μοίρα της λαμπερής κοντεσίνας. Υπήρχε και για κείνην ένας Παύλος∙ βαθιά, απόλυτα ερωτευμένος∙ για μια ζωή. Αλλά η Κλαίλια ήθελε να γνωρίσει τον έρωτα όπως ζωντάνευε μέσα στις σελίδες των βιβλίων. Και βρήκε τον Ντένη της στο πρόσωπο του Νικηφόρου. Χρόνια μετά, μόνη και κλεισμένη στον εαυτό της, ανάμεσα σε βράχια και σπασμένα όστρακα, εξακολουθεί να ζει παρέα με θύμησες που πληγώνουν και επιθυμίες που κοιμούνται. Μα ξαφνικά ένα μικρό κορίτσι μπαίνει στη ζωή της. Και… τι παράξενο… έχουν το ίδιο όνομα.

Μια ιστορία ρομαντική, όπως τα τρυφερά κοριτσίστικα όνειρα. Μια γυναίκα που αναδύεται από το σκοτεινό πέλαγος του έρωτα, για να αντικρίσει, ώριμη πια, τον εκτυφλωτικό ήλιο της αγάπης!

 

 
Ποιος έρωτας ποια αγάπη, της Ελίζας Σολέα.

Δύο γυναίκες, ένας άντρας. Η μία, η ερωμένη. Η άλλη, η σύζυγος. Αγαπούν τον ίδιο άντρα και αγωνίζονται να τον κρατήσουν στη ζωή τους για πάντα. Καθεμιά με τα όπλα της. Σε έναν πόλεμο με νίκες και ήττες, με πληγές και τρόπαια. Η ίδια ιστορία, ειπωμένη όμως από άλλα στόματα. Και όλα θα έμοιαζαν γνωστά, αν στο τέλος…

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!