Home / Cozyhome  / Architecture  / Ο Tom Dixon δημιουργεί πολυτελές spa στο Λονδίνο

Ο Tom Dixon δημιουργεί πολυτελές spa στο Λονδίνο

Ο maître του υψηλού design μας εκπλήσσει ευχάριστα!

Στη χερσόνησο Greenwich στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, σε μία από τις πλέον “ζωντανές” περιοχές της αγγλικής πρωτεύουσας, βρίσκεται το νέο spa “Renew”, τη διακόσμηση του οποίου επιμελήθηκε ο διάσημος designer Tom Dixon.

 

Το spa βρίσκεται στην ταράτσα μιας από τις πολυκατοικίες του Upper Riverside και περιλαμβάνει πισίνα, σάουνα, γυμναστήριο, καθώς και έναν μεγάλο χώρο για ξεκούραση και διαλογισμό, με ανεμπόδιστη θέα στην πόλη.

 

 

 

Το design του Dixon συνδυάζει αντιθέσεις με ανώμαλες και πιο λείες επιφάνειες, ενώ ο σχεδιαστής χρησιμοποίησε βιομηχανικά υλικά τα οποία και πάντρεψε με “ζεστές” αποχρώσεις και ξύλο. Το μεταλλικό γραφείο της reception είναι κατασκευασμένο με τη χημική διαδικασία του γαλβανισμού, ενώ τα ανθεκτικά υλικά, όπως πέτρα και μέταλλο, “κλείνουν το μάτι” στην εγγλέζικη χειροτεχνία και στο παρελθόν της βιομηχανικής αυτής περιοχής.

 

 

 

 

Ο ίδιος ο Dixon δήλωσε ότι είχε ως στόχο να δημιουργήσει έναν χώρο που θα επικεντρώνεται στην ευεξία, και θα δίνει στους κατοίκους το έναυσμα να νιώσουν καλύτερα με τον εαυτό τους, δημιουργώντας παράλληλα δεσμούς με τους διπλανούς τους και κατ’ επέκταση μια κοινότητα ευεξίας στα στενά όρια μιας γειτονιάς.

 

Αυτή είναι η πρώτη απόπειρα του designer να σχεδιάσει εντός ενός αστικού πλαισίου. Κάτι μας λέει ότι δε θα είναι και η τελευταία…

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath