Home / Fashion  / Ο Jeremy Scott μας ταξιδεύει στον egdy κόσμο του Moschino

Ο Jeremy Scott μας ταξιδεύει στον egdy κόσμο του Moschino

Jeremy Scott
Ο Jeremy Scott έρχεται για να μας ταξιδέψει στον edgy κόσμο του οίκου Moschino. Ο πολυτελής, φωτογραφικός τόμος της Assouline μας ταξιδεύει στα άδυτα του fashion brand, μέσα από τα μάτια του σχεδιαστή.

 

Όλα ξεκίνησαν το 1983, όταν ο Franco Moschino άρχισε να σχεδιάζει τις δικές του συλλογές στο Μιλάνο. Σήμερα, τα ηνία του οίκου κατέχει ο Jeremy Scott, ο Αμερικανός σχεδιαστής μόδας, από το Kansas. Εκτός από το ομώνυμο fashion brand του, είναι και ο Creative Director του Mochino.

Αφού σπούδασε μόδα στο Pratt της Νέας Υόρκης, ο Scott μετακόμισε στο Παρίσι. Εκεί, εργάστηκε για τον Christian Louboutin και τον Steve Jones. Έδειξε την πρώτη του συλλογή κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας στο Παρίσι, το 1997. Γρήγορα κέρδισε την έγκριση του fashion industry και άρχισε να συνεργάζεται με celebrities, όπως η Bjork, η Madonna, η Kylie Minogue και η Britney Spears.

Jeremy Scott Moschino

Όταν ο Jeremy Scott κληρονόμησε τον οίκο Moschino το 2013, του έδωσε μία νέα πνοή. Ωστόσο, παρέμεινε πιστός στην egdy αισθητική του. Οι συνεχείς αναφορές του στην pop κουλτούρα και η επαναστατική αίσθηση του χιούμορ του, τον έκαναν τον κατάλληλο “φυσικό” διάδοχο. Μάλιστα, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη: «Πρέπει να πάω βιαστικά στο Μιλάνο για την επίδειξη μόδας και δεν μιλάω καν ιταλικά, αλλά μιλάω Moschino». Έτσι, κατάφερε να αναβιώσει το ιταλικό fashion brand, δημιουργώντας κολεξιόν μακριά από νόρμες και κανονισμούς, σπάζοντας κάθε στερεότυπο.

Jeremy Scott Moschino

Σχεδιασμένος σε στενή συνεργασία με τον Jeremy Scott, από τον συγγραφέα Alexander Fury, αυτός ο φωτογραφικός τόμος ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας τον κόσμο του Moschino. Με έναν πλούσιο θησαυρό από εικόνες fashion campaings, editorials, επιδείξεων μόδας και backstage υλικό, ο fashion κόσμος του Mochino ζωντανεύει στις σελίδες της πολυτελούς έκδοσης.

Jeremy Scott Moschino

Παράλληλα, φωτογραφίες από red carpets και front row εμφανίσεις σε πασαρέλες και πάρτι αποτυπώνουν την αληθινή πλευρά του Mochino.

 

“Ο Moschino ήταν σαν την ωραία κοιμωμένη, και εγώ του έδωσα το φιλί.” – Jeremy Scott

 

Βρείτε το Moschino by Alexander Fury online στο assouline.com.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada