Home / Good Life  / Art & Culture  / Ο πιανίστας που θεραπεύει με την κλασική μουσική τους κακοποιημένους ελέφαντες!

Ο πιανίστας που θεραπεύει με την κλασική μουσική τους κακοποιημένους ελέφαντες!

Ο Βρετανός μουσικός, Paul Barton παίζει κλασική μουσική σε τραυματισμένους ελέφαντες, με φόντο το καταπράσινο ποτάμι στη Ταϊλάνδη.
 

Ο Barton ζει στη Ταϊλάνδη εδώ και 20 χρόνια και έχει βρει τον τρόπο να συνδυάσει το πάθος του για τη μουσική με την αγάπη του για τα ζώα, προσφέροντας στιγμές τρυφερότητας και χαλάρωσης σε πληγωμένους ελέφαντες που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τα έργα του Μπετόβεν, του Μπαχ, του Σοπέν και πολλών ακόμα συνθετών της κλασικής μουσικής.

“Σχεδόν όλοι οι ελέφαντες αντιδρούν στο άκουσμα της μουσικής. Yπάρχει μια ξαφνική κίνηση όταν ξεκινά η μελωδία. Oι ελέφαντες είναι ελεύθεροι να περπατούν γύρω από το πιάνο και αν δεν τους αρέσει η μουσική, τότε μπορούν να περιπλανηθούν. Μερικοί ελέφαντες πλησιάζουν πολύ κοντά στο πιάνο, άλλοι αρχίζουν να ταλαντεύονται με τον ρυθμό της μουσικής ενώ οι νεότεροι αρχίζουν να τρέχουν γύρω από το πιάνο.”

 

“Όταν παίζεις κλασική μουσική σε έναν ελέφαντα, κάτι απαλό και όμορφο, κάτι το οποίο οι άνθρωποι ακούν για εκατοντάδες χρόνια, τότε η αντίδραση που λαμβάνεις είναι πραγματικά ανεκτίμητη”, δηλώνει ο Βarton. “Τότε ξέρεις ότι έχεις αποκτήσει μία άλλη σχέση με το ζώο, ότι επικοινωνείς μαζί του σε μία διαφορετική γλώσσα”.

 

 

Δείτε το νέο βίντεο: Ο ταλαντούχος πιανίστας παίζει στον ελέφαντα, Mongkol που μόλις διασώθηκε από την αιχμαλωσία!

 

 

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein