Home / Good Life  / Art & Culture  / Ο παράλογος και βαθιά φιλοσοφημένος κόσμος της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων!

Ο παράλογος και βαθιά φιλοσοφημένος κόσμος της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων!

Το Μουσείο Victoria & Albert του Λονδίνου παρουσιάζει τη θεαματική έκθεση που εξερευνά τον κόσμο της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων. Η έκθεση με τίτλο “Alice: Curiouser and Curiouser” είναι αφιερωμένη σε μία από τις πιο ευφάνταστες και εμπνευσμένες ιστορίες όλων των εποχών.

 

 

Η θεατρικά στημένη έκθεση χαρτογραφεί την εξέλιξη της περιπέτειας της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων από την πρώτη κιόλας της σύλληψη σε ένα χειρόγραφο, την πορεία της αλλά και την απήχηση της στον πολιτισμό. Η Αλίκη ταυτίστηκε με το πνεύμα της ελευθερίας, της εξερεύνησης  χωρίς τους κοινωνικούς περιορισμούς.

 

 

 

 

Η έκθεση αποτελείται από 5 διαφορετικούς κόσμους Creating Alice, Filming Alice, Reimagining Alice, Staging Alice, Being Alice. Περιλαμβάνει περισσότερα από 300 αντικείμενα από την ταινία, την παράσταση, τη μόδα, την τέχνη, τη μουσική και τη φωτογραφία. Το Μουσείο V&A είναι το πρώτο που αναλύει πλήρως τον πολιτιστικό αντίκτυπο της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων.

 

Μέσα από τα περίτεχνα σκηνικά ο επισκέπτης εξερευνά τον παράλογο και βαθιά φιλοσοφημένο κόσμο της Αλίκης. 

 

 

 

 

 Η έκθεση μεταφέρει αμέσως τους επισκέπτες σε μια άλλη κοσμική εμπειρία. Ανακαλύψτε περισσότερα εδώ!

 

 

 

 

 

⇒ Δείτε ακόμα: 46 γλυπτά του διεθνώς καταξιωμένου εικαστικού Takis!

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein