Home / Fashion  / Ο οίκος Balenciaga επέστεψε θριαμβευτικά στην Υψηλή Ραπτική

Ο οίκος Balenciaga επέστεψε θριαμβευτικά στην Υψηλή Ραπτική

Η πρώτη Couture συλλογή του Demna Gvasalia για τον οίκο Balenciaga είναι γεγονός.

 

 

Ακόμα και αν ο οίκος Balenciaga απείχε από την Υψηλή Ραπτική από το 1968 ήταν σαν να μην έφυγε ποτέ. Τόσο φυσικά και αβίαστα βρήκε και πάλι τη θέση του στην Haute Couture, παρουσιάζοντας μια συλλογή που θα συζητηθεί πολύ. Ο Demna Gvasalia έθεσε τις ιδέες του για normcore glamour ως κεντρικό άξονα για τη δημιουργία της collection, χρησιμοποιώντας όσα έχτισε ο Cristóbal Balenciaga και προσθέτοντας την street wear ταυτότητά του.

 

 

Μιλάω για τα ρούχα περισσότερο απ’ ότι για τη μόδα. Τα αγαπώ και αυτό ήθελα να εκφράσω μέσα από τη συλλογή. Συνειδητοποίησα ότι μετά από δύο εβδομάδες με πιτζάμες στο σπίτι ξεκίνησα να ντύνομαι κάθε πρωί. Κατάλαβα πως τα ρούχα έχουν ψυχολογική επίδραση σε εμένα. Με κάνουν χαρούμενο, αυτός είναι ο σκοπός της μόδας και όχι η τρέλα και όλος αυτός ο θόρυβος που βιώνουμε. Δεν είναι τα sneakers και τα φούτερ που όλοι ξέρουν πόσο αγαπώ, αλλά είναι ακριβώς αυτό που μου αρέσει”, δήλωσε ο σχεδιαστής.

 

 

Η μαγεία που έκρυβε το ντεμπούτο του είναι η ικανότητά του να διατηρήσει την ταυτότητα και την προσωπικότητά του ανέγγιχτη. Μετέτρεψε καθημερινά κομμάτια σε couture όπως, ένα pair of jeans ή ένα T-shirt. Δύσκολο ή ακατόρθωτο, αλλά το έκανε πραγματικότητα. Αναδιαμόρφωσε το χώρο ώστε να μοιάζει με ατελιέ του ιδρυτή και παρουσίασε τις δημιουργίες του στην απόλυτη ησυχία. Παράλληλα, επαναστάτησε και σχεδίασε και men’s couture looks.

 

 

Με σεβασμό προς τον Cristóbal, μας αποδεικνύει πώς οραματίζεται ένα άλλον μέλλον για τον οίκο, για το οποίο και έβαλε πλώρη, μέσα από την couture συλλογή του.

 

 

www.balenciaga.com

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.