Home / Good Life  / Art & Culture  / “Ο Ντα Βίντσι των Χρεών”: Το πιο ακριβό έργο τέχνης του κόσμου αποτελείται από φοιτητικά δάνεια αξίας 470 εκατομμυρίων!

“Ο Ντα Βίντσι των Χρεών”: Το πιο ακριβό έργο τέχνης του κόσμου αποτελείται από φοιτητικά δάνεια αξίας 470 εκατομμυρίων!

Η εντυπωσιακή εγκατάσταση “DaVinci of Debt” εκτίθενται στο σταθμό Grand Central της Νέας Υόρκης.

 

Θεωρείται το πιο ακριβό έργο τέχνης στον κόσμο και είναι ένα δημόσιο σχόλιο για τα φοιτητικά χρέη που έχουν επιβαρύνει 45 εκατομμύρια Αμερικανούς αποφοίτους κολλεγίων. Το Natural Light ανέλαβε αυτό το έργο για να επιστήσει την προσοχή σε αυτό το ζήτημα που προφανώς επισκιάζει τις ανέμελες στιγμές των φοιτητών στο κολέγιο.

 

 

 

 

Το έργο τέχνης αποτελείται από 2.600 διπλώματα φοιτητών κολεγίου, τα οποία εκτιμώνται περίπου στα 180.000 δολάρια το καθένα – το μέσο κόστος της τετραετούς εκπαίδευσης κολλεγίων στις ΗΠΑ. Αυτό έχει κάνει την εγκατάσταση να κοστολογηθεί σε αξία 470 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Τα πτυχία, μάλιστα, είναι πραγματικά και ανήκουν σε φοιτητές που δεν μπορούν να ξεπληρώσουν το τεράστιο χρέος που έχει δημιουργηθεί από τα φοιτητικά δάνεια τους. Το έργο “Ντα Βίντσι των Χρεών” ξεπέρασε σε αξία τον πιο ακριβό πίνακα που έχει ποτέ πωληθεί, “Salvator Mundi” του Λεονάρντο Ντα Βίντσι ( 600 ετών).

 

 

 

 

“Το χρέος στο κολέγιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά και, δυστυχώς, ένα από τα πιο δυσάρεστα ζητήματα για τους Αμερικανούς σήμερα”, δήλωσε ο VP Marketing της εταιρείας, Daniel Blake. “Επιλέξαμε την τέχνη ως μέσο για να επικοινωνήσουμε το σοβαρό ζήτημα του υψηλού κόστους των σπουδών καθώς σχετίζεται αναλογικά με το κόστος του κόσμου της τέχνης.”

 

 

Δείτε την έκθεση εδώ!

 

 

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein