Home / Good Life  / Art & Culture  / Ο ερχομός της Άνοιξης μέσα από εμβληματικές εγκαταστάσεις

Ο ερχομός της Άνοιξης μέσα από εμβληματικές εγκαταστάσεις

Το μεγαλείο της φύσης αποτελεί πηγή έμπνευσης και για τους καλλιτέχνες. Εκατοντάδες καλλιτέχνες ερμηνεύουν με εγκαταστάσεις την ατέλειωτη γιορτή της φύσης, την Άνοιξη.

 

Τα χρώματα και το φως της, διεγείρουν τους δημιουργούς. Από την εποχή της Αναγέννησης μέχρι και σήμερα, έχουν φιλοτεχνηθεί αμέτρητα έργα τέχνης που αποτυπώνουν τα κύρια χαρακτηριστικά της εποχής. 

Οι εγκαταστάσεις αποτελούνται από στοιχεία της φύσης, μετατρέποντας τους λευκούς τοίχους των γκαλερί σε ένα ξεχωριστό υπερθέαμα. Ας απολαύσουμε μερικές από τις σημαντικότερες εγκαταστάσεις που υμνούν τον ερχομό της Άνοιξης. Η άνοιξη είναι η εποχή που έχει ταυτιστεί με την ομορφιά, την Αναγέννηση και την άνθηση.

 

 

1. Ο καλλιτέχνης Petrit Halilaj μετέτρεψε το Palacio de Cristal της Μαδρίτης σε μια φωλιά με τεράστια λουλούδια. Δείτε περισσότερα για την έκθεση εδώ!

 

2. Η Ιαπωνική ομάδα ψηφιακής τέχνης teamLab παρουσίασε την έκθεση “Forest” στη Φουκουόκα. Δείτε περισσότερα για την έκθεση εδώ!

 

3. Ο Motoi Yamamoto εγκατέστησε 100.000 πέταλα κερασιάς από αλάτι προς τιμή της οικογένειάς του. Δείτε περισσότερα για την έκθεση εδώ!

 

 

4. Η εγκατάσταση της Kusama “Flower Obsession” παρουσιάστηκε σ’ ένα διαρυθμιζόμενο διαμέρισμα που δημιουργήθηκε για την έναρκτηρια έκθεση της National Gallery of Victoria Triennial. Δείτε περισσότερα για την καλλιτέχνιδα εδώ!

 

5. Η εγκατάσταση της Rebecca Louise Law “The Womb” παρουσιάστηκε στο Frederik Meijer Gardens & Sculpture Park της Αμερικής. Δείτε περισσότερα για την καλλιτέχνιδα εδώ!

 

 

 

6. Ο γλύπτης Rafael Gómezbarros “καταστρώνει” από το 2007 εγκαταστάσεις από σμήνη γιγάντιων μυρμηγκιών που καταλαμβάνουν τα δημόσια κτίρια της χώρας. Δείτε περισσότερα για τον καλλιτέχνη εδώ!

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein