Home / Good Life  / Ο Βαλέριαν και Η Πόλη με τους Χίλιους Πλανήτες

Ο Βαλέριαν και Η Πόλη με τους Χίλιους Πλανήτες

valerian cozyvibe cinema
Η νέα φουτουριστική ταινία του Λικ Μπεσόν, ο Βαλέριαν και Η Πόλη με τους Χίλιους Πλανήτες, φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα είδος από μόνη της.

Αυτό το καλοκαίρι, μία ταινία θα κλέψει την παράσταση ως μία εκ των ακριβότερων και πιο εντυπωσιακών παραγωγών όλων των εποχών! Το φιλμ-όνειρο ζωής του Λικ Μπεσόν, «Ο Βαλέριαν και η Πόλη με τους Χίλιους Πλανήτες», έρχεται στις 20 Ιουλίου για να μας μαγέψει, να μας κατακτήσει και να μας ταξιδέψει σε άλλους πλανήτες, μέσα από το πρίσμα ενός φαντασμαγορικού υπερθεάματος.

 

O θρυλικός σκηνοθέτης των, «Leon», «Το Πέμπτο Στοιχείο» και «Lucy», Λικ Μπεσόν, σπάει τα μέχρι τώρα όρια των sci-fi φιλμ και απογειώνει την ταινία με ένα δυναμικό καστ (Ντέιν Ντε Χάαν, Κάρα Ντελεβίν, Κλάιβ Όουεν, Ίθαν Χοκ, Τζον Γκούντμαν, Κρις Γου, Ριάννα).

 

valerian cozyvibe cinema

 
Η ιστορία διαδραματίζεται στον 28ο αιώνα.

O Βαλέριαν (Ντέιν Ντε Χάαν) και η Λορελίν (Κάρα Ντελεβίν) είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση της τάξης σε όλες τις ανθρώπινες περιοχές. Ακολουθώντας τις εντολές του Υπουργού Αμύνης (Κλάιβ Όουεν), οι δύο νέοι ξεκινούν για μία αποστολή στην εκπληκτική πόλη Άλφα – μία αναπτυσσόμενη Μητρόπολη, όπου τα είδη από ολόκληρο το σύμπαν μοιράζονται γνώσεις, ευφυΐα και πολιτισμούς. Υπάρχει ένα μυστήριο στο κέντρο του Άλφα, μία σκοτεινή δύναμη, η οποία απειλεί την ειρηνική συμβίωση της Πόλης των Χιλίων Πλανητών, και ο Βαλέριαν με τη Λορελίν πρέπει να αγωνιστούν προκειμένου να εντοπίσουν την απειλή και να προστατεύσουν, όχι μόνο τον Άλφα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Θα καταφέρουν, άραγε, να διατηρήσουν την ειρήνη στους πλανήτες και να διαχειριστούν τη μεταξύ τους σχέση;

 

valerian cozyvibe cinema

 

Η ταινία είναι βασισμένη στο πρωτοποριακό graphic novel των Πιέρ Κριστέν και Ζαν- Κλοντ Μεζιέρ, «Βαλέριαν και Λόρελιν». Πολύ πριν ο Λικ Μπεσόν γίνει ένας από τους πιο διάσημους auteur ταινιών δράσης, ήταν ένα μικρό αγόρι που είχε εμμονή με το κόμικ «Βαλέριαν και Λόρελιν». «Όταν ήμουν δέκα χρονών, πήγαινα στο περίπτερο κάθε Τετάρτη. Μια μέρα, βρήκα αυτό το περιοδικό με τίτλο «Πιλότος» και όταν το άνοιξα ανακάλυψα τον κόσμο του Βαλέριαν και της Λόρελιν. Εκείνη την ημέρα, ερωτεύτηκα παράφορα την Λόρελιν και ήθελα να γίνω ο Βαλέριαν». Αυτή η παιδική του αγάπη έμελλε να γίνει ένα από τα σπουδαία του κινηματογραφικά δημιουργήματα και μας καλεί να το παρακολουθήσουμε!

 

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 31 Αυγούστου από την Odeon.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!