Home / Cozyhome  / Architecture  / Οι WindsorPatania Architects αναβιώνουν μία κλασική εξοχική κατοικία

Οι WindsorPatania Architects αναβιώνουν μία κλασική εξοχική κατοικία

WindsorPatania Architects
Οι WindsorPatania Architects κατάφεραν να αναβιώσουν ένα κτίριο της δεκαετίας του ’70 στο Birmingham, δημιουργώντας μία σύγχρονη ιδιωτική κατοικία.

 

Η αρχιτεκτονική ομάδα των WindsorPatania Architects δημιούργησε μία από τις πιο σύγχρονες ιδιωτικές κατοικίες στην εξοχή. Το Norfolk House μεταμορφώθηκε, από μία κλασική εξοχική κατοικία των 70s, σε μία από τις πιο σύγχρονες ιδιωτικές κατοικίες του Birmingham. Η ομάδα κατάφερε να αναδιαμορφώσει το κτίριο, προσθέτοντας σε αυτό μία επέκταση.

 

 

Κεντρικός πυλώνας στην κατασκευή του έργου ήταν ο εκτεταμένος κήπος, στο πίσω μέρος,.ο οποίος δημιουργεί μία ομαλή οπτική σύνδεση μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου. Σε αυτή, καταλυτικό ρόλο διαδραματίζουν και τα μεγάλα παράθυρα,.τα οποία δημιουργούν μία απρόσκοπτη θέα στην καταπράσινη περιοχή.

 

WindsorPatania Architects

 

Οι WindsorPatania Architects διατήρησαν το μπροστινό μέρος του κτιρίου, εστιάζοντας την προσοχή τους στο πίσω μέρος του σπιτιού,.προεκτείνοντας κατά 6 μέτρα το ισόγειο και κατά 3 μέτρα τον πρώτο όροφο. Η επέκταση είναι κατασκευασμένη από τούβλα που αντανακλούν στο φως. Το υλικό αυτό επιλέχθηκε για να προσδώσει ένα μοντέρνο ύφος στον κλασικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Η δημιουργία της κουζίνας του Norfolk House βασίστηκε στις ανάγκες της οικογένειας, η οποία αγαπά τις οικογενειακές και φιλικές συγκεντρώσεις, για αυτό και βρίσκεται στην καρδιά του σπιτιού. Ο σχεδιασμός είναι απλός, ευανάγνωστος και, επομένως, λειτουργικός. Όλοι οι χώροι είναι αφιερωμένοι στις κύριες δραστηριότητες που εκτελεί η οικογένεια.

 

 

Ο χώρος της τραπεζαρίας βρίσκεται στο κέντρο του ενιαίου παραθύρου, με θέα τον κήπο. Όταν ο επισκέπτης εισέρχεται στο Norfolk House, τα πρώτα στοιχεία που αντικρίζει είναι το τραπέζι της κουζίνας, την τραπεζαρία, καθώς και τη θέα του καταπράσινου κήπου. Οι WindsorPatania Architects επέλεξαν αυτήν τη διάταξη, με σκοπό να αναδείξουν την αλληλένδετη σχέση του κτιρίου με το φυσικό περιβάλλον.

 

WindsorPatania Architects

 

Στο ισόγειο, βρίσκεται ένα cinema room, καθώς και ένα δεύτερο σαλόνι, όπου οι ιδιοκτήτες μπορούν να απολαύσουν την ιδιωτικότητά τους, με θέα τον κήπο.

 

www.windsorpatania.com

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada