Home / Cozyhome  / Οι hot deco τάσεις της άνοιξης

Οι hot deco τάσεις της άνοιξης

cozy vibe decoration trends spring

Η πιο γλυκιά εποχή του χρόνου επέστρεψε, φέρνοντας μαζί της  τις πιο hot deco τάσεις.

 

Green Shades

Οι αποχρώσεις του πράσινου είναι η μεγαλύτερη τάση για τη φετινή άνοιξη, φέρνοντας φρέσκο αέρα στους χώρους του σπιτιού μας, με τον έντονο χαρακτήρα του. To “Greenery” είναι σύμφωνα με το ινστιτούτο Pantone το χρώμα της χρονιάς, ικανό να μεταβάλλει το σπίτι μας σε καταπράσινο τοπίο.

 

cozy vibe decoration trends spring

 

Tropical Prints

Πρόκειται για μία τάση αρκετά τολμηρή, την οποία καλό θα ήταν να υιοθετήσουμε στις λεπτομέρειες ενός χώρου. Έτσι, για παράδειγμα, ένας μονόχρωμος καναπές αποκτά ενδιαφέρον όταν τοποθετήσουμε πάνω του μαξιλάρια με τροπικά μοτίβα, ενώ το κρεβάτι του υπνοδωματίου μας αποκτά προσωπικότητα χάρις σε ένα ριχτάρι ανάλογης αισθητικής.

 

cozy vibe decoration trends spring

Μarble luxury

Αποτελεί μία από τις τάσεις του 2016 που παραμένουν στο επίκεντρο και τη φετινή άνοιξη. Οι μαρμάρινες επιφάνειες -μικρού ή μεγάλου καμβά- δίνουν σε κάθε χώρο αέρα πολυτέλειας. Μια πιο οικονομική εναλλακτική είναι οι ταπετσαρίες με μοτίβα που θυμίζουν μάρμαρο, ιδανική επιλογή για το υπνοδωμάτιό σας.

 

cozy vibe decoration trends spring

Games of geometry

Τα γεωμετρικά σχέδια κάνουν την εμφάνισή τους πάνω σε υφάσματα και ταπετσαρίες, οδηγώντας σε οπτικά παιχνίδια που θυμίζουν καλειδοσκόπιο. Παρ’ όλα αυτά το chevron δεν ανήκει πια στις γεωμετρίες που θα δούμε μέσα στο 2017.

 

cozy vibe decoration trends spring

 

Bronze love

Ο μπρούτζος θα συνεχίσει να κυριαρχεί στα διακοσμητικά στοιχεία κάθε χώρου, από τα φωτιστικά μέχρι τα κηροπήγια και τα οικιακά σκεύη. Το ιδιαίτερο μεταλλικό χρώμα του συνδυάζεται άψογα με την ανοιξιάτικη παλέτα και οδηγεί σε ένα stylish αποτέλεσμα.

 

cozy vibe decoration trends spring

 

 

ΥOUR SPRING HOME

Φέρτε την άνοιξη στην κουζίνα σας με τραπεζομάντιλα σε ζωηρά μοτίβα, πορσελάνες σε απαλά χρώματα και bold ηλεκτρικές συσκευές, δίνοντας μια νότα θετικής αύρας σε έναν από τους πιο αγαπημένους χώρους του σπιτιού. Αν επιθυμείτε δραστικές αλλαγές, αντικαταστήστε τα παλιά πλακάκια με καινούρια ή βάψτε τους τοίχους στο χρώμα της τερακότας, hot τάση για το 2017. Επιλέξτε ένα φωτιστικό από μπρούτζο και προσθέστε rustic πινελιές για ένα αποτέλεσμα “γαλλικής εξοχής”. Τέλος, μία πολύ ξεχωριστή ιδέα είναι η επένδυση ενός τοίχου με κομμάτια φελλού -επίσης νέα τάση- που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένας ιδιαίτερος πίνακας ανακοινώσεων.

 

cozy vibe decoration trends spring

cozy vibe decoration trends spring

Η εποχή επιβάλλει αλλαγή στο χρώμα και τις υφές των υφασμάτων, ιδιαίτερα στον χώρο του σαλονιού. Επενδύστε σε ένα χειροποίητο χαλί με λεπτό πέλος, ώστε να γίνει ομαλά η μετάβαση από το σκηνικό του χειμώνα σε αυτό της άνοιξης. Δώστε τη θέση των βελούδινων και μάλλινων υφασμάτων σε πιο ελαφριά υλικά, όπως το βαμβακερό και η μουσελίνα, και υιοθετήστε το πράσινο χρώμα σε μαξιλάρια και ριχτάρια. Αν επιθυμείτε να δώσετε μια έντονη νότα στον συγκεκριμένο χώρο, βάψτε έναν από τους τοίχους -καλύτερα αυτόν πίσω από τον καναπέ- σε πράσινη απόχρωση, ακολουθώντας τις ανοιξιάτικες τάσεις. Ένα coffee table με μαρμάρινες και μεταλλικές λεπτομέρειες μπορεί να δώσει στον χώρο μία δόση πολυτέλειας. Το άδειο πια τζάκι μπορεί να διακοσμηθεί με κεριά ή συνθέσεις φυτών

Όπως και στο σαλόνι, έτσι και στα υπνοδωμάτια η άνοιξη καταφτάνει μέσα από την αλλαγή των υφασμάτων και των χρωμάτων. Βάλτε την άγρια φύση στον χώρο σας με τροπικά μοτίβα στα μαξιλάρια, κρατώντας γήινους τόνους στις κουρτίνες. Αν πάλι αγαπάτε τα παστέλ χρώματα, ποντάρετε στους απαλούς τόνους του μπλε, ενώ αν σας αρέσουν οι ταπετσαρίες, κατευθυνθείτε προς τις ιδιαίτερες γεωμετρίες. Πείτε “ναι” σε έναν ολόσωμο καθρέφτη από λευκή πατίνα ή ροζ χρυσό, καθώς και σε μικρά διάφανα βάζα με φυσικά λουλούδια. Αν τα οικονομικά σας το επιτρέπουν, επιλέξτε ένα κρεβάτι με ψηλό κεφαλάρι από ύφασμα, μια ακόμα δυνατή τάση του 2017.

 

cozy vibe decoration trends spring

cozy vibe decoration trends spring

Η άνοιξη καταφτάνει και στο μπάνιο, αλλάζοντας την κουρτίνα αλλά και όλα τα αξεσουάρ του συγκεκριμένου χώρου, διαλέγοντας χρώματα από την ανοιξιάτικη παλέτα. Ανανεώστε τις πετσέτες και τα μπουρνούζια, προσθέστε shiny μεταλλικές λεπτομέρειες στα διακοσμητικά και τοποθετήστε αληθινά φυτά για μια ζεν ατμόσφαιρα ευεξίας και αναζωογόνησης. Αν είστε fan των οργανικών υλικών, επιλέξτε ξύλο και ψάθα για τα είδη αποθήκευσης.

 

cozy vibe decoration trends spring  cozy vibe decoration trends spring

Fresh ideas, new season, new home…

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath