Home / Cozyhome  / Οι do designers ξέρουν καλά τα μυστικά του modern living

Οι do designers ξέρουν καλά τα μυστικά του modern living

Οι do designers ξέρουν καλά τα μυστικά του modern living
Οι do designers ανέλαβαν τον σχεδιασμό διαμερίσματος σε νεόδμητη πολυκατοικία στον Άλιμο, δημιουργώντας μία μοντέρνα κατοικία που συνδυάζει περίφημα τις αρχές της λειτουργικότητας και της διακριτικής πολυτέλειας.

 

Η σχεδιαστική ομάδα, Ντενίζ Βασιλειάδου και Ουρανία Γιαβή, προχώρησε στη διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων της κατοικίας έχοντας ως design πυρήνα της το δίπτυχο υψηλού design και λειτουργικότητας. Ως αποτέλεσμα δημιουργήθηκαν καλαίσθητοι χώροι που απαντούν άψογα στις σύγχρονες ανάγκες των ιδιοκτητών. 

Ο σχεδιασμός είναι μια μίξη σκανδιναβικών, art deco και contemporary στοιχείων που συνεργάζονται μεταξύ τους δημιουργώντας φιλόξενους χώρους. Η κουζίνα, εντυπωσιάζει με τις καθαρές γραμμές και τη δυναμική της απλότητα, ενώ η κυριαρχία του λευκού χρώματος εντείνει τη γοητεία της. Υλικά όπως το ξύλο και το μάρμαρο κυριαρχούν, αποπνέοντας αίσθηση ζεστασιάς και πολυτέλειας, με την επιλογή stylish φωτιστικών και κρυφών φωτισμών να κινητοποιούν το οπτικό ενδιαφέρον.

 

 

 

 

Στο υπνοδωμάτιο η luxury αίσθηση συνεχίζει να είναι παρούσα με διακριτικότητα, με τα bohemian deco στοιχεία να τονίζουν τη μοντέρνα του αισθητική. Οι γήινοι τόνοι στις αποχρώσεις και η επιλογή του ξύλου στο δάπεδο, στα έπιπλα και τα διακοσμητικά αντικείμενα, συνθέτουν ένα μοντέρνο εσωτερικό, ιδανικό για ξεκούραση και ηρεμία.

 

 

Οι do designers ξέρουν καλά τα μυστικά του modern living

Οι do designers ξέρουν καλά τα μυστικά του modern living

 

 

Στο παιδικό δωμάτιο το υλικό που πρωταγωνιστεί είναι το ξύλο, προσδίδοντας ζεστασιά στο πολύ φωτεινό εσωτερικό. Πιο ζωηρά χρώματα κάνουν την εμφάνισή τους, στους τοίχους, τα deco και χρηστικά items, εντείνοντας την ατμόσφαιρα θαλπωρής και δίνοντας το απαραίτητο χαρούμενο touch.

 

Οι do designers ξέρουν καλά τα μυστικά του modern living

Οι do designers ξέρουν καλά τα μυστικά του modern living

 

 

Οι minimal γραμμές συνεχίζονται και στα δύο μπάνια, που κινούνται όμως σε εντελώς διαφορετικά διακοσμητικά μονοπάτια. Στο ένα μπάνιο το δίπολο λευκό -μαύρο σε συνδυασμό με το μεγαλοπρεπές μάρμαρο, δημιουργούν έναν περισσότερο πολυτελή χώρο, ενώ στο δεύτερο μπάνιο, η επιλογή ξύλινων επίπλων και η επένδυση του ενός τοίχου με πλακάκι σε απόχρωση του ανοιχτού πράσινου, συμβάλλει σε ένα πιο “φρέσκο” κι ανάλαφρο design αποτέλεσμα.

 

 

Οι do designers ξέρουν καλά τα μυστικά του modern living

 

Στο μεγάλο μπαλκόνι τα όρια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου εκμηδενίζονται, χάρις στην επιλογή διάφανων φύλλων από τζάμι, τα οποία φέρνουν τη φύση σχεδόν μέσα στο διαμέρισμα. Ένα ξύλινο καθιστικό αναλαμβάνει να προσφέρει στους ιδιοκτήτες στιγμές ηρεμίας κι άνεσης, δημιουργώντας μία βεράντα που θα γίνει το προσωπικό τους καταφύγιο.

 

 

 

 

 

Oikonomou 33 | 106 83 | Athens
T: 210 8810 233
www.do-designers.com

 

 

Φωτογραφίες: Μιχαήλ Δαμάσκος

www.damaskos.eu

 

 

 

Credits

Ομάδα Σχεδιασμού: do designers, Ντενίζ Βασιλειάδου – Ουράνια Γιαβή

Κατασκευή: Axiacon

Δάπεδο: Parkellas

Πάγκος κουζίνας: Neolith by Stonetech Group

Ξυλουργικά: Αφοί Δουλή

Μπάνια: manetas

Φωτιστικά: PLACED

Σκαμπό: Myran

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!