Home / Family  / Οι 3 μεγαλύτεροι φόβοι των νέων μπαμπάδων

Οι 3 μεγαλύτεροι φόβοι των νέων μπαμπάδων

fears cozyvibe daddyhood
Ποιες σκέψεις, φόβοι ή προβληματισμοί είναι αυτοί που κυριεύουν το μυαλό των ανδρών όταν μαθαίνουν πως πρόκειται να γίνουν γονείς;

Ακολουθούν οι 3 πιο έντονοι φόβοι και ανησυχίες, που σκέφτονται οι μέλλοντες μπαμπάδες.

Θα γίνω καλός μπαμπάς;

Οι περισσότεροι άνδρες ανησυχούν για το αν θα καταφέρουν να διαχειριστούν τον νέο τους ρόλο, τα καινούργια τους καθήκοντα και όλες τις προκλήσεις που επιφυλάσσει ο ερχομός ενός μωρού. Οι νέοι μπαμπάδες εισέρχονται σε έναν εντελώς άγνωστο κόσμο, αυτό της πατρότητας, και είναι πολύ φυσικό να ανησυχούν για το αν θα γίνουν επιτυχημένοι και υπεύθυνοι γονείς.

Θα αλλάξει η σχέση μου με την σύντροφό μου;

Οι άνδρες συχνά ανησυχούν για το ότι μετά την γέννηση του μωρού, θα έχουν λιγότερο χρόνο και τρυφερές στιγμές με την σύζυγό τους. Ακόμη, σκέφτονται πως μετά την άφιξη του μωρού θα υπάρχουν περισσότερες διαφωνίες μεταξύ τους και πως η σχέση τους θα περάσει από μια περίοδο κρίσης, καθώς θα έχουν να αντιμετωπίσουν την κούραση και τις νέες υποχρεώσεις που φέρνει μαζί του ένα μωρό. Είναι πιθανόν η σχέση να αλλάξει, αλλά η αλλαγή αυτή δεν θα έχει απαραίτητα αρνητική τροπή. Το ζευγάρι μπορεί να γεφυρώσει τυχόν διαφορές και με αγάπη, κατανόηση και συζήτηση να προσπεράσει τα εμπόδια της νέας αυτής περιόδου και οι σύντροφοι να συνεργαστούν για να βρουν συμβιβαστικές λύσεις.

Μπορώ να ανταπεξέλθω οικονομικά;

Οι dads-to-be ανησυχούν ιδιαίτερα για το αν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε ό,τι φέρει μαζί της η άφιξη ενός μωρού, η οποία συνεπάγεται νέα έξοδα και οικονομικές υποχρεώσεις, γεγονός που προσθέτει στον πατέρα κάποιες έγνοιες. Ο μελλοντικός μπαμπάς ανησυχεί για το αν θα καταφέρει να προσφέρει στα παιδιά και την οικογένειά του τη ζωή που επιθυμούν. Επιφορτίζονται αρκετά από τις σκέψεις και τις αγωνίες που αφορούν στην οικονομική κατάσταση της οικογένειας – ιδιαίτερα την χρονική περίοδο που διανύουμε, κατά την οποία οι αποδοχές ολοένα και μειώνονται.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!