Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Οι χειρότερες δίαιτες του περασμένου χρόνου part.1

Οι χειρότερες δίαιτες του περασμένου χρόνου part.1

Σήμερα, υπάρχει πληθώρα από δίαιτες στο διαδίκτυο, που υπόσχονται “εγγυημένη” απώλεια βάρους. Αλλά υπήρξε επίσης μια μεγάλη αύξηση στον αριθμό των λανθασμένων έως και επικίνδυνων ειδών δίαιτας. Συνήθως αυτές ακολουθούνται ή προωθούνται από διασημότητες. Σήμερα θα δούμε μαζί 1 από τις 3 δίαιτες, που ψηφίστηκαν ως οι χειρότερες για τον χρόνο που μας πέρασε.

 

Τι λένε οι ειδικοί;

Η British Dietetic Association (BDA) έχει συμβουλεύσει όλους τους ενδιαφερόμενους διαιτώμενους να είναι προσεκτικοί πριν ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους. «Ως οργανισμός, και ως διαιτολόγοι, τα επεξεργαζόμαστε όλα προσεκτικά όταν πρόκειται για τις τελευταίες δίαιτες που κυκλοφορούν με στόχο την υγεία και την απώλεια βάρους.» είπε εκπρόσωπος.

 

Όταν βλέπεις έναν διάσημο να προωθεί μια τέλεια ζωή και να στηρίζει τη ζωή αυτή πανω στη νέα δίαιτα που κυκλοφορεί , είναι δελεαστικό να πιστέψεις ότι θα είναι και η μαγική λύση για να αλλάξεις τη ζωή σου. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι διάσημοι έχουν μια πολυάσχολη ομάδα επαγγελματιών και βοηθών που προετοιμάζουν το φαγητό τους, παρακολουθούν την άσκησή τους, επιλέγουν τα ρούχα τους, κάνουν το μακιγιάζ τους και φροντίζουν να φαίνονται πάντα στα καλύτερά τους. Στην πραγματικότητα, αν κάτι ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, μάλλον είναι.

 

 

5:2 ή αλλιώς δίαιτα των 800 θερμίδων

Η διατροφή 5: 2 βασίζεται σε μια αρχή που είναι γνωστή ως διαλείπουσα νηστεία (IF) όπου τρως κανονικά για πέντε ημέρες την εβδομάδα και στη συνέχεια κάνεις αφαγία τις άλλες δύο ημέρες. Η δίαιτα των 800 θερμίδων είναι παρόμοια, αλλά επιλέγεις πόσες ημέρες την εβδομάδα θα καταναλώνεις συνολικά 800 θερμίδες την ημέρα.

 

Τι πιστεύει το BDA;

Αυτός είναι ένας απλός τρόπος για τη μείωση της πρόσληψης θερμίδων. Υπάρχουν πολλές εκδόσεις αυτής της διατροφής, με μερικές λιγότερο ασφαλείς από άλλες. Εάν επιλέξεις να το ακολουθήσεις, επίλεξε ένα τεκμηριωμένο σχέδιο βασισμένο σε υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή και σχεδιασμένο από διαιτολόγο, όπως η «δίαιτα 2 ημερών». Είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία σου να αποφύγεις τις διατροφικές ανεπάρκειες, την αφυδάτωση και την υπερκατανάλωση τροφής σε ημέρες που κάνεις fasting. Τέτοιου είδους δίαιτες αντενδείκνυνται εάν είσαι έγκυος, είχες ή είσαι επιρρεπείς σε διατροφικές διαταραχές ή διαβήτη.

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα;

Η τήρηση αυτών των οδηγιών για λίγες μέρες την εβδομάδα είναι κάτι παραπάνω από εφικτό , οπότε είναι πιο πιθανό να επιμείνεις με αυτόν τον τρόπο διατροφής και να χάσεις με επιτυχία βάρος.

 

Μειονεκτήματα;

Οι ημέρες που δεν είναι περιορισμένες σε τροφή, αποτελούν ένα πράσινο φως για απεριόριστο γλέντι, γεγονός που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να αναιρέσεις όλη την καλή προσπάθειά σου μέχρι τώρα. Επίσης, η δραστική μείωση των θερμίδων μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς ζάλη, ευερεθιστότητα και έντονους πονοκεφάλους.

 

Συνοψίζοντας, αυτής της μορφής δίαιτα αποτελεί την πιο ακραία τόσο θερμιδικά όσο και θρεπτικά για έναν άνθρωπο. Θα έλεγε κανείς ότι είναι η δίαιτα του ύψους και βάθους, χαρακτηριστικό που δεν θα μπορούσε κανείς να συντηρήσει εφόρου ζωής.

 

Το άρθρο “Οι χειρότερες δίαιτες του περασμένου χρόνου part.1” συντάχθηκε από την ομάδα της Restart Diet – Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι και δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο CozyVibe.
Ακολουθήστε το Restart Diet σε InstagramFacebook & στο προσωπικό τους Site για οδηγίες αναφορικά με τη διατροφή σας, βίντεο με συνταγές & λύσεις για την οργάνωση της δίαιτάς σας!

 

[email protected]

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ * Η Γεωργία: η κόρη του ‘‘ας κάνουμε ένα meeting’’! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης / Master practitioner in eating disorders, ΚΕΑΔΔ / Msc στην αθλητική διατροφή, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (in progress) * Η Γιώτα: η κόρη της πατέντας! Β. Διαιτολόγος Διατροφολόγος / Master practitioner in eating disorders, ΚΕΑΔΔ * Η Ναταλία: η κόρη της οργάνωσης! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης / FODMAP/ IBSmanagement dietitian, King’s College London * Η Ευγενία: η κόρη του ‘‘πρώτα όμως cafe’’! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος