Home / Good Life  / Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα

Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα

Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Οι ταινίες της εβδομάδας 25/4 – 1/5

Οι κινηματογραφικές παραγωγές που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες συν δύο ακόμη που θα κυκλοφορήσουν τις επόμενες μέρες. 

 
Ο Γάτος ο Φευγάτος

Έχοντας ζήσει για ένα διάστημα αδέσποτος και γνωρίζοντας τους κινδύνους που κρύβει το άγνωστο, ο γάτος Παντόφλας προσπαθεί να προφυλάξει τον μοναχογιό του, περιορίζοντάς τον στο διαμέρισμα της αφεντικίνας τους. Αλλά ο Φευγάτος έχει γεννηθεί για να κυνηγήσει την περιπέτεια…

 

 

Στα Αρβανίτικα

Ελληνικό ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία της Κατερίνα Μάρθα Κλαρκ. Ποιοι είναι οι Αρβανίτες και ποιο ρόλο έχουν παίξει στη νεοελληνική ιστορία; Οι απαντήσεις σ’ ένα αρβανιτοχώρι, τα Βίλια, με γυναίκες δυναμικές, με πείσμα, το λεγόμενο αρβανίτικο κεφάλι, και ιδιαίτερο χιούμορ.

 

 

Προσεχώς

Η πιο μεγάλη απάτη

Η Λόρα Άλμπερτ (Λόρα Ντερν) γράφει υποδυόμενη το avatar της, έναν νεαρό ομοφυλόφιλο άντρα που ζει στο περιθώριο με το όνομα JT LeRoy. Όταν το λογοτεχνικό της ντεμπούτο γίνει μπεστ σέλερ και ο JT LeRoy καταλήξει ο αγαπημένος του λογοτεχνικού κόσμου, σκέφτεται μία αλλόκοτη λύση για να διατηρήσει την ανωνυμία της, δίνοντας ζωή στο ψευδώνυμο της. Πρόκειται για την ανδρόγυνη αδελφή του φίλου της, τη Σαβάνα Κνουπ (Κρίστεν Στιούαρτ), που συνδέεται με τη φεμινιστική και περιθωριακή πλευρά της Λόρα. Οι δυο τους ζουν πια διπλές ζωές, μπαίνουν δυναμικά στη λογοτεχνική και κινηματογραφική ελίτ και ανακαλύπτουν τον πραγματικό τους εαυτό, ενώ υποδύονται. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις

Σκηνοθεσία: Τζάστιν Κέλι
Ηθοποιοί: Κρίστεν Στιούαρτ, Λόρα Ντερν, Κέλβιν Χάρισον Τζούνιορ, Κόρτνεϊ Λοβ, Νταϊάν Κρούγκερ, Τζιμ Στάρτζες

 

 

 
Το Πραξικόπημα

22 Μαΐου 1963. Δυσαρεστημένοι με την υπάρχουσα κοινωνική και πολιτική κατάσταση στην Τουρκία, μια ομάδα αξιωματικών του στρατού σχεδιάζει ένα πραξικόπημα στην Άγκυρα ώστε να ανατρέψει την υπάρχουσα κυβέρνηση. Εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα, η ταινία διηγείται την ιστορία μίας και μόνο νύχτας, και αποτελεί μια καυστική απεικόνιση του αβέβαιου πολιτικού παρελθόντος και παρόντος της Τουρκίας. Η Βρετανική πολιτική σάτιρα συναντά την ευφυή κωμωδία σε μια ταινία που τονίζει τον παραλογισμό της ιστορίας της, χωρίς ποτέ να είναι κάτι λιγότερο από απολύτως σοβαρή.

Σκηνοθεσία: Mahmut Fazil Coskun

Ηθοποιοί: Ali Seckiner Alici, Tarhan Karagöz, Murat Kiliç

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!