Home / Good Life  / Οι πρεμιέρες της εβδομάδας

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας
Οι ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα. 

Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα από τις 31/10 μέχρι και τις 6/11 και θα μας οδηγήσουν στο σινεμά με χαρά. 

 

Το Κορίτσι και το Λιοντάρι

Η οικογένεια της δεκάχρονης Μία αφήνει το Λονδίνο για να αναλάβει μια φάρμα άγριων ζώων στη Νότια Αφρική. Εκεί η τελευταία θα γίνει φίλη με ένα άσπρο λιοντάρι, κάτι που στο πέρασμα του χρόνου θα βάλει σε κίνδυνο την επιβίωση της οικογενειακής επιχείρησης αλλά και τη ζωή των μελών της.

Σκηνοθεσία: Gilles de Maistre

Ηθοποιοί: Daniah De Villiers, Mélanie Laurent, Langley Kirkwood 

 

 

Μια Ζωή

Στοχασμοί πάνω στο νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης, με δεκάξι διακεκριμένους Έλληνες (φιλόσοφοι, επιστήμονες, πολιτικοί, καλλιτέχνες) να αποτιμούν τη διαδρομή της ζωής τους.

Σκηνοθεσία: Ντίνος Γιώτης

 

Το Σενάριο που Άναψε Φωτιές

Ο Παλαιστίνιος Σαλάμ προβιβάζεται από βοηθός παραγωγής σε σεναριογράφο μιας δημοφιλούς σαπουνόπερας. Στο φυλάκιο ελέγχου όμως, το οποίο περνά καθημερινά, γνωρίζεται με έναν Ισραηλινό αξιωματικό γεμάτο ιδέες για το σίριαλ. Μαζί εκτοξεύουν την τηλεθέασή του στα ύψη.

Σκηνοθεσία: Sameh Zoabi

Ηθοποιοί: Kais Nashif, Lubna Azabal, Yaniv Biton 

 

 
Ορεινές Συμφωνίες

Η προσωπική ζωή και η πολιτική σταδιοδρομία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη μέσα από διηγήσεις του ίδιου, μελών της οικογένειάς του, συνεργατών του αλλά και πολιτικών αντιπάλων του.

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Ευθυμίου

 

Πόνος και Δόξα

Η ταινία «Πόνος και Δόξα» διηγείται μια σειρά από συναντήσεις που πραγματοποίησε ο Σαλβαδόρ Μάγιο, ένας σκηνοθέτης του κινηματογράφου που είναι πλέον στην παρακμή του. Κάποιες διαδραματίζονται στο παρόν, άλλες τις θυμάται: την παιδική του ηλικία στη δεκαετία του ’60, τη στιγμή που μετανάστευσε μαζί με τους γονείς του σε ένα χωριό στη Βαλένθια αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, την πρώτη του ερωτική επιθυμία, τον πρώτο του έρωτα στη Μαδρίτη τη δεκαετία του ’80, τον πόνο αυτού του χωρισμού ενώ ο έρωτας ήταν ακόμα έντονος, τη συγγραφή ως τη μόνη θεραπεία να ξεχνάς ό,τι δεν ξεχνιέται, την πρώτη επαφή με το σινεμά, και το απέραντο κενό που δημιουργεί η αδυναμία να συνεχίζεις να κάνεις ταινίες. Το «Πόνος και Δόξα» μιλάει για τη δημιουργία, για την δυσκολία να την διαχωρίζεις από τη ίδια τη ζωή και για τα πάθη που της δίνουν νόημα και ελπίδα. Εξερευνώντας το παρελθόν του, ο Σαλβαδόρ ανακαλύπτει την άμεση ανάγκη να το διηγηθεί λεπτομερώς, και μέσα από αυτό βρίσκει τη σωτηρία του.

 

Σκηνοθεσία: Pedro Almodóvar

Ηθοποιοί: Antonio Banderas, Asier Etxeandia, Penélope Cruz, Leonardo Sbaraglia, Nora Navas, Julieta Serrano, César Vicente, Asier Flores, Cecilia Roth, Susi Sánchez

 

 

Καρό Νίντζα

Μία στοιχειωμένη κούκλα Νίντζα συνεργάζεται με τον Άλεξ για να πάρει εκδίκηση για τον χαμό ενός φτωχού παιδιού. Ο Καρό Νίντζα βοηθάει τον Άλεξ να αντιμετωπίσει τον τραμπούκο του σχολείου και να κατακτήσει το κορίτσι των ονείρων του, ενώ ο Άλεξ του μαθαίνει ότι μία εκδίκηση δεν είναι καλύτερη από ένα έγκλημα. Ο Δανός κωμικός Άντερς Μάθεσεν βασίζεται στο best-seller βιβλίο του και παρουσιάζει μία έξυπνη, αιχμηρή, επίκαιρη και τολμηρή μαύρη κωμωδία με ήρωα ένα παιδί που προσπαθεί να επιβιώσει σε έναν σκληρό κόσμο με τη βοήθεια ενός εκδικητικού συμμάχου που έχει τη μορφή μιας κούκλας Καρό Νίντζα.

Σκηνοθεσία: Thorbjørn Christoffersen, Anders Matthesen

 

 

 

 

 

Εξολοθρευτής: Σκοτεινό Πεπρωμένο

Η Ντάνι, μια νεαρή Μεξικανή εργάτρια, ανακαλύπτει έντρομη πως καταδιώκεται από μια ανίκητη φονική μηχανή από το μέλλον. Μόνη της βοήθεια είναι μια πολεμίστρια που έχει ταξιδέψει κι αυτή πίσω στο χρόνο και η σκληροτράχηλη Σάρα Κόνορ, η οποία θέλει να εκδικηθεί τη δολοφονία του γιου της.

 

Σκηνοθεσία: Tim Miller

Ηθοποιoί: Arnold Schwarzenegger, Mackenzie Davis, Linda Hamilton, Brett Azar, Gabriel Luna, Diego Boneta, Natalia Reyes

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!