Home / Wellness  / Health  / Οι πιο ενυδατικές τροφές – Part 1

Οι πιο ενυδατικές τροφές – Part 1

Οι πιο ενυδατικές τροφές - Part 1
Οι τροφές που μας βοηθούν να ενυδατωθούμε το καλοκαίρι. 

Η αφυδάτωση είναι επιβλαβής για την υγεία και συνδέεται με ευρύ φάσμα δυσάρεστων συμπτωμάτων, όπως η κόπωση, ο πονοκέφαλος, τα δερματικά προβλήματα, οι μυϊκές κράμπες, η υπόταση και οι ταχυπαλμίες. Μάλιστα η σοβαρή αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές όπως η οργανική ανεπάρκεια. Για να αποφύγετε τα παραπάνω φροντίστε να ενυδατώνετε το καλοκαίρι τον οργανισμό σας πίνοντας αφενός πολύ νερό και αφετέρου καταναλώνοντας τις παρακάτω τροφές. 

 

 

 

 

Καρπούζι. 

Το πιο αντιπροσωπευτικό φρούτο του καλοκαιριού φυσικά θα ήταν πολύ ενυδατικό. Το καρπούζι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία ενυδατώνει το δέρμα και βοηθά στην καλή άμυνα του οργανισμού. Το δροσερό καρπούζι αποτελείται κατά 92% από νερό και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών νόσων και διαφόρων τύπων καρκίνου. 

 

 

Παπάγια.

Όταν σκεφτόμαστε ποιο είναι το πιο ενυδατικό φρούτο, δεν έρχεται στο μυαλό μας η παπάγια.. Παρόλα αυτά, είναι ένα φρούτο που μπορούμε να καταναλώνουμε το καλοκαίρι γιατί βοηθά το δέρμα μας να λάμπει, βοηθάει την πέψη και επειδή περιλαμβάνει βιταμίνη Α φροντίζει την υγεία μας και τη σωστή λειτουργία των οργάνων μας.

 

Ντομάτα. 

Είναι πολύ ενυδατική και ταυτόχρονα πολύ αντιοξειδωτική, καθώς είναι πλούσια στο αντιοξειδωτικό λυκοπένιο, συστατικό που δρα ενάντια στον καρκίνο.

 

 

 

 

Σπανάκι.

Είναι πλούσιο σε κάλιο, φυτικές ίνες και φυλλικό οξύ και μπορείτε να το προσθέσετε στις καλοκαιρινές σας σαλάτες. Προτιμήστε τα φύλλα από baby σπανάκι που είναι πολύ τρυφερά με άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και φτιάξτε μία ενυδατική και super detox αντιοξειδωτική σαλάτα. 

 

Μήλο.

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα για πολλούς λόγους. Τα μήλα περιέχουν 86% νερό και είναι παράλληλα πολύ αντιοξειδωτικά, προστατεύοντας τον οργανισμό μας από διάφορες ασθένειες. 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!