Home / Family  / Οι κούκλες που θα θέλαμε να παίζουν τα παιδιά μας!

Οι κούκλες που θα θέλαμε να παίζουν τα παιδιά μας!

Δύο δημιουργοί κάνουν τη διαφορά, δημιουργώντας κούκλες που μας εμπνέουν και σίγουρα θα θέλαμε να είχαν όλα τα σύγχρονα κορίτσια.

 

Τα παιχνίδια παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για την ανάπτυξη και διαμόρφωση των παιδιών. Μεγάλος λόγος γίνεται συχνά σχετικά με την εμφάνιση που έχουν οι κούκλες και τα πρότυπα που διαμορφώνει η σύγχρονη βιομηχανία μέσα από αυτές.

 

Δύο δημιουργοί έρχονται να πρωτοτυπήσουν ευχάριστα, ανακυκλώνοντας κούκλες με υπέροχο τρόπο. 

 

Η Sonia Sigh κατάγεται από την Τασμανία και αποφάσισε να μετατρέψει κούκλες, οι οποίες φορούν ρούχα ενήλικης μόδας και έχουν έντονο μακιγιάζ, σε φυσιολογικές, απλές κούκλες, που μοιάζουν με καθημερινά κορίτσια.

 

Αρχικά, ξεβάφει τα πρόσωπά τους και τα βάφει από την αρχή, ενώ δίνει νέο σχήμα στα πόδια και τα παπούτσια τους. Φτιάχνει τα μαλλιά τους και η μητέρα της ράβει και πλέκει τα ρούχα τους.

 

Πρόκειται για μια πρωτότυπη ανακύκλωση, αφού καμιά κούκλα δεν πετιέται, αλλά παίρνει άλλη μορφή. Οι δημιουργίες της ονομάζονται Tree Change Dolls και διαθέτουν πανέμορφα,  φυσικά χαρακτηριστικά.

 

 

treechangedolls.tumblr.com

 

Η δεύτερη δημιουργός ονομάζεται Wendy Chao. Αντλώντας έμπνευση από τη Sonia Sigh, αποφάσισε να δώσει νέα μορφή σε βιομηχανικές κούκλες, ώστε να  αναπαριστούν πια σημαντικές γυναίκες παγκοσμίου φήμης. Έτσι, τα κορίτσια έχουν τη δυνατότητα να παίζουν με κούκλες επιστήμονες, καλλιτέχνιδες, συγγραφείς κ.ά.

 

Μέχρι στιγμής έχει δημιουργήσει κούκλες που αναπαριστούν τις Frida KahloJane Goodall, Waris Dirie, J.K Rowling, Malala Yousafzai, Roberta Bonar κ.ά.

 

Πάρτε μια γεύση από τις υπέροχες κούκλες της!

 

 

www.wendytsao.com 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath