Home / Good Life  / Art & Culture  / Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας
Οι ταινίες της εβδομάδας. 

Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα και μας καλούν ξανά στο σινεμά. 

 

 

Οι Σφυριχτές

Τα φαινόμενα απατούν για τον Κρίστι, ένα αστυνομικό ερευνητή στο Βουκουρέστι που ταλαντεύεται ανάμεσα στις δύο πλευρές του νόμου ανάλογα με το συμφέρον του. Όταν η όμορφη Τζίλντα τον παρασύρει στα Κανάρια Νησιά με σκοπό να βοηθήσει στην δραπέτευση ενός μαφιόζου από την φυλακή θα μάθει την μυστική γλώσσα των Σφυριχτών και θα μπλεχτεί σε ένα παιχνίδι προδοσίας και διαφθοράς.

 

Σκηνοθεσία: Corneliu Porumboiu

Ηθοποιοί: Vlad Ivanov, Catrinel Marlon, Rodica Lazar, Antonio Buil, Agustí Villaronga, Sabin Tambrea

 

 

 

Brahms: The Boy II

Έπειτα από ένα τραυματικό γεγονός μια οικογένεια μετακομίζει στη έπαυλη των Χίλσαϊρ, όπου ο μικρός γιος βρίσκει μια πορσελάνινη κούκλα, τον Μπραμς, με την οποία γίνονται αχώριστοι φίλοι.

 

Σκηνοθεσία: William Brent Bell

Ηθοποιοί: Katie Holmes, Owain Yeoman, Christopher Convery 

 

 

 

 

Οι Μητέρες μας

Βρισκόμαστε στη Γουατεμάλα το 2018. Όλη η χώρα παρακολουθεί τη δίκη των στρατιωτικών που ξεκίνησαν τον εμφύλιο που οδήγησε τη χώρα στο χάος και τη βία. Ο Ερνέστο είναι ένας νέος ανθρωπολόγος που εργάζεται στο Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο για την ταυτοποίηση αγνοουμένων, ενώ ταυτόχρονα αναζητά τα ίχνη του πατέρα του. Μια μέρα, ενώ καταγράφει τη μαρτυρία μιας ηλικιωμένης γυναίκας, νομίζει ότι βρήκε ένα στοιχείο που μπορεί να τον οδηγήσει στον πατέρα του, ενός αντάρτη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου. Ενάντια στη θέληση της μητέρας του, αφοσιώνεται σε αυτή την υπόθεση, ψάχνοντας για την αλήθεια.

 

Σκηνοθεσία: Cesar Diaz

Ηθοποιοί: Aurelia Caal, Emma Dib, Julio Serrano Echeverría 

 

 

Εξαφανισμένος

Έχουν περάσει δέκα χρόνια απ’όταν ο γιος της Έλενα, τότε 6 ετών, εξαφανίστηκε. Σήμερα η Έλενα ζει και δουλεύει σε ένα παραθαλάσσιο εστιατόριο, μέχρι που συναντά έναν έφηβο που τις θυμίζει τον εξαφανισμένο της γιο.

 

Σκηνοθεσία: Rodrigo Sorogoyen 

Ηθοποιοί: Marta Nieto, Lules Porier, Alex Brendemühl

 

 

Emma.

Το αγαπημένο έργο της Τζέιν Όστεν που μιλάει για την ισότητα και για το αίσιο τέλος, παίρνει μια νέα μορφή σε αυτήν την υπέροχη νέα φιλμική προσαρμογή του. Γοητευτική, έξυπνη και πλούσια, η Έμμα Γούντχαους είναι μια ανήσυχη “βασίλισσα των μελισσών” χωρίς ανταγωνισμό σε μια μικρή, σχεδόν βαρετή πόλη. Σε αυτήν την απαστράπτουσα σάτιρα των κοινωνικών τάξεων και της δύσκολης ενηλικίωσης, βλέπουμε την προσπάθεια της ηρωίδας να ωριμάσει, να γλιτώσει από τους δύσκολους έρωτες και τις ρομαντικές κακοτοπιές, μέχρι τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσει ότι η αγάπη ήταν δίπλα της από την πρώτη στιγμή.

 

Σκηνοθεσία: Autumn de Wilde

Ηθοποιοί: Anya Taylor-Joy, Tanya Reynolds, Johnny Flynn

 

 

 

 

Αγώνας για Δικαιοσύνη

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ο απόφοιτος της Νομικής του Χάρβαρντ Μπράιαν Στίβενσον αποφασίζει να αφοσιωθεί στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μελλοθανάτων στην Αλαμπάμα. Όταν γνωρίσει τον Γουόλτερ ΜακΜίλιαν, καταδικασμένο για τη δολοφονία μιας νεαρής κοπέλας, και μελετήσει την υπόθεσή του, καταλαβαίνει πως έχει πέσει θύμα δικαστικής πλάνης.

 

Σκηνοθεσία: Destin Daniel Cretton

Ηθοποιοί: Brie Larson, Michael B. Jordan, Jamie Foxx, O’Shea Jackson Jr., Tim Blake Nelson, Rob Morgan, Rafe Spall, Claire Bronson

 

 

 

 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!