Home / Men  / Grooming  / Οι κατάλληλες τροφές για να αποκτήσεις σοκολατένιο μαύρισμα

Οι κατάλληλες τροφές για να αποκτήσεις σοκολατένιο μαύρισμα

Οι κατάλληλες τροφές για να αποκτήσεις σοκολατένιο μαύρισμα
Τι να φας για να έχεις φέτος σοκολατένιο μαύρισμα.

Σοκολατένιο μαύρισμα χωρίς εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο; Μπορείς να το καταφέρεις μέσω της διατροφής. Η μελανίνη, η οποία ευθύνεται για το ηλιοκαμένο χρώμα μας, ενισχύεται κυρίως με τη βιταμίνη Α και την β- καροτίνη. Θα τις βρεις στις εξής τροφές:

 

Οι κατάλληλες τροφές για να αποκτήσεις σοκολατένιο μαύρισμα

Καρότα.

Σίγουρα θα ξέρεις πως τα καρότα περιέχουν ουσίες που μας βοηθούν να επιταχύνουμε το μαύρισμά μας. Αυτές οι ουσίες είναι τα πολύτιμα καροτενοειδή. Πρόκειται για φυσικές χρωστικές ουσίες που, μας βοηθούν να αποκτήσουν ζηλευτό σοκολατένιο μαύρισμα, ενώ ταυτόχρονα έχουν αντιοξειδωτική δράση.

 

Σπανάκι.

Το σπανάκι είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά και β-καροτένιο, που βοηθούν την επιδερμίδα σου να αποκτήσει ένα υπέροχο υπέροχο. Ακόμη η κατανάλωσή του φαίνεται πως συνδέεται και με την διατήρηση του μαυρίσματος.

 

Βερίκοκα.

Τα νοστιμότατα αποτελούν πλούσια πηγή β-καροτίνης, η οποία βοηθάει σημαντικά στο μαύρισμα και έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

 

Λεμόνι.

Βάλτο στη διατροφή σου αμέσως. Όχι μόνο βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία και στην αποτοξίνωση, αλλά ενισχύει και το σοκολατένιο σου χρώμα. Περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης Α, η οποία ενισχύει την παραγωγή μελανίνης στο σώμα.

 

Αυγό.

Είναι εμπλουτισμένο με πολλές βιταμίνες που ενισχύουν το μαύρισμα και ταυτόχρονα προστατεύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

 

Ανανάς.

Ο εξωτικός και δροσιστικός ανανάς είναι πλούσιος σε βιταμίνη C και άλλα πολύτιμα συστατικά. Η κατανάλωσή του αφενός σε ενυδατώνει σε βάθος και αφετέρου σου χαρίζει εξωτικό μαύρισμα.

 

Οι κατάλληλες τροφές για να αποκτήσεις σοκολατένιο μαύρισμα

Μην ξεχνάς πως όταν εκτίθεσαι στον ήλιο πρέπει να φοράς αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας -τουλάχιστον 30. Άπλωσέ το σε πρόσωπο και σώμα συχνά και προσπάθησε να αποφύγεις όσο μπορείς τον ήλιο.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!