Home / Good Life  / Art & Culture  / Οι θεαματικές εγκαταστάσεις της Ana María Hernando στο ιστορικό κάστρο

Οι θεαματικές εγκαταστάσεις της Ana María Hernando στο ιστορικό κάστρο

Ana María Hernando μεταμορφώνει ένα γαλλικό κάστρο με τις αιθέριες δημιουργίες της.

 

Η Ana María Hernando είναι εικαστικός, Αργεντινής καταγωγής στο Κολοράντο. Το έργο της περιλαμβάνει εγκαταστάσεις από τούλι, που υμνούν τη ζωή των Λατίνων γυναικών. Με καλλιτεχνικό μέσο το τούλι δημιουργεί απροσδόκητες εγκαταστάσεις που ξεχειλίζουν από τα παράθυρα και τις πόρτες των κτιρίων. Το ημιδιαφανές ύφασμα έχει αναφορές στην παράδοση, αλλά η Hernando επαναπροσδιορίζει το υλικό και τις δυνατότητές του.

 

 

“Εξερευνώ τη γυναικεία δύναμη και την ευελιξία που κρύβεται πίσω από την άφθονη γενναιοδωρία των γυναικών.”

 

 

Το 2020, η Hernando ανέλαβε τον ιστορικό χώρο Château de la napoule, ενός αναπαλαιωμένου κάστρου που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Γαλλίας. Αντλώντας έμπνευση από την αρχιτεκτονική του, εγκατέστησε τα έργα “waterfall”και “flood”, τα οποία αναδύονται από τα παράθυρα και τις εισόδους. Οι εγκαταστάσεις υπενθυμίζουν την κίνηση του νερού και των φυσικών τοπίων με τις οργανικές μορφές. Tο εύκαμπτο υλικό παραβιάζει την υπάρχουσα αρχιτεκτονική και δημιουργεί εντυπωσιακά οπτικά τεχνάσματα.

 

 

 

 

 Εκτός από τις αιθέριες εγκαταστάσεις της, η Hernando ενσωματώνει στις δημιουργίες της: τη ζωγραφική, το σχέδιο, τη χαρακτική και την ποίηση. Ανακαλύψτε περισσότερα για το έργο της Ana María Hernando, εδώ!

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein