Home / Good Life  / Art & Culture  / Οι ελληνικές ταινίες που ξεχώρισαν στο Φεστιβάλ των Καννών

Οι ελληνικές ταινίες που ξεχώρισαν στο Φεστιβάλ των Καννών

ελληνικές ταινίες Κάννες

Δύο ελληνικές ταινίες κατάφεραν να εντυπωσιάσουν πολύ στο φετινό Φεστιβάλ στις Κάννες. Στον θρόνο του Ξέρξη και Dodo.

 

Σπουδαίες στιγμές για τον ελληνικό κινηματογράφο! Σημαντικές διακρίσεις και καταπληκτικά σχόλια για τις δύο ελληνικές ταινίες, που ταξίδεψαν στη Γαλλική Ριβιέρα. Περηφάνια και συγκίνηση για το πώς η χώρα μας έδωσε ελληνικό άρωμα σε ένα από τα πιο σπουδαία κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου! Η ταινία μικρού μήκους “Στον θρόνο του Ξέρξη”, την οποία σκηνοθέτησε η Εύη Καλογηροπούλου, βραβεύτηκε με το βραβείο Canal+. Η ταινία, σε ανάθεση του Onassis Culture και με καλλιτεχνική επιμέλεια της Αφροδίτης Παναγιωτάκου, Διευθύντριας Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, επιλέχθηκε από το φεστιβάλ ανάμεσα σε ταινίες δημιουργών από όλο τον κόσμο. Πρωταγωνιστής ο τραγουδιστής Γιώργος Μαζωνάκης. Ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα που αξίζει πολλά συγχαρητήρια!

 

 

Η δεύτερη από τις δύο ελληνικές ταινίες που κατέφτασε στη Γαλλική Ριβιέρα είναι το Dodo, η νέα ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα. Σύσσωμο το cast της ταινίας παρευρέθηκε για να παρακολουθήσει με συγκίνηση και ενθουσιασμό την υπέροχη ταινία. Σμαράγδα Καρύδη, Νατάσα Εξηνταβελόνη, Τζεφ Μοντάνα, Άγγελος Παπαδημητρίου, Νίκος Γκέλια, Μαριέλλα Σαββίδου, Άκης Σακελλαρίου φωτογραφήθηκαν χαρούμενοι στο κόκκινο χαλί. Το Dodo επιλέχθηκε από τη διοργάνωση και έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του χθες, λαμβάνοντας πολύ θετικά σχόλια! Η Ελλάδα είχε τη στιγμή της στο Φεστιβάλ των Καννών και γιορτάστηκε από κοινό, κριτικούς και ξένα media.

 

 

Κεντρική εικόνα: ©Jean Louis Hupé / FDC

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.