Home / Family  / Οδηγός για μπαμπάδες πλήρους απασχόλησης

Οδηγός για μπαμπάδες πλήρους απασχόλησης

ozy vibe daddyhood full time daddy
Συμβουλές για τους fulltime job μπαμπάδες.

 

Κι όμως υπάρχουν κάποιοι μπαμπάδες που μένουν στο σπίτι, ασχολούνται με τη φροντίδα των παιδιών, τις οικιακές εργασίες και ό,τι άλλο  παραδοσιακά γνωρίζαμε, ότι είναι δουλειά της μαμάς. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια λόγω των οικονομικών αλλαγών, της ανεργίας και των κοινωνικών μετασχηματισμών στο οικογενειακό σύστημα, πολλοί μπαμπάδες επιλέγουν ή και αναγκάζονται να μένουν στο σπίτι με τα παιδιά, ενώ οι μαμάδες πηγαίνουν στην εργασία τους. Στον παρακάτω οδηγό θα βρείτε σημαντικές συμβουλές για να διαχειριστείτε όσο πιο εύκολα γίνεται τα καθήκοντά σας. Λοιπόν full time μπαμπάδες:

 

Δημιουργήστε λίστα καθηκόντων.

Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μια λίστα με όλες τις εργασίες που θα αναλάβετε ως μπαμπάς, που μένει στο σπίτι με τα παιδιά. Από την προετοιμασία φαγητού, το πρωινό τους ξύπνημα, τη μεταφορά τους στο σχολείο μέχρι και τις οικιακές εργασίες. Μια λίστα θα σας βοηθήσει να οργανώσετε τον χρόνο σας και να μην πανικοβληθείτε.

 

Ζητήστε βοήθεια.

Μπορεί να αισθάνεστε πως όλα έχουν πέσει επάνω σας και το άγχος σας έχει κυριεύσει. Είναι δύσκολο, όπως και για τις μαμάδες, να διαχειριστείτε όλα αυτά τα καθήκοντα. Ίσως σας φαίνεται χαοτικό να αποκριθείτε στις ευθύνες των παιδιών και του σπιτιού. Μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια από το περιβάλλον σας ή κάποιον ειδικό. Είναι σημαντικό να έχετε στήριξη για να αντιμετωπίσετε την νέα σας δουλειά στο σπίτι.

 

Αντιμετωπίστε το σαν πρόκληση.

Με μια πρώτη σκέψη δεν θυμίζει σε τίποτα την προηγούμενη εργασία σας, όμως τα νέα σας καθήκοντα ως μπαμπάς πλήρους απασχόλησης απαιτούν πολλές και διαφορετικές ικανότητες. Πρέπει να είστε οργανωτικός, αποτελεσματικός, διορατικός και προετοιμασμένος. Να διαθέτετε απόθεμα ψυχικής και σωματικής αντοχής και να μπορείτε να διοικείτε ένα σπίτι. Η νέα σας δουλειά είναι πράγματι κουραστική και απαιτητική, αν όμως αντιμετωπίσετε σωστά την πρόκληση, οι κόποι σας θα ανταμειφθούν.

 

Βρείτε χρόνο για σας.

Ανάμεσα στις δουλειές που πρέπει να φέρετε εις πέρας και στην προετοιμασία των παιδιών για το σχολείο, είναι απαραίτητο να κάνετε ένα break. Κάντε ένα διάλειμμα και αφιερώστε κάποιο χρόνο στον εαυτό σας. Μπορεί να νιώθετε εξαντλημένος ή νευριασμένος, αν τα παιδιά ήταν άτακτα σήμερα, όμως, χρειάζεστε ξεκούραση. Μην αφεθείτε στις υποχρεώσεις και παραμελήσετε τον εαυτό σας, τις ανάγκες ή τα χόμπι σας. Ακόμη και η παρακολούθηση της αγαπημένης σας σειράς, ενώ τα παιδιά κοιμούνται, θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να γεμίσετε πάλι με ενέργεια.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!