Home / Beauty  / Οδηγίες για αποτρίχωση το καλοκαίρι

Οδηγίες για αποτρίχωση το καλοκαίρι

apotrixosi cozyvibe body
Λεία επιδερμίδα πάντα και παντού!

 

Το καλοκαίρι έφτασε και ήρθε η ώρα για τις πιο σαγηνευτικές summer εμφανίσεις σου. Θέλεις να έχεις λεία και αποτριχωμένη επιδερμίδα όμως ανησυχείς, γιατί η έκθεση στον καλοκαιρινό ήλιο και η αποτρίχωση μερικές φορές μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα. Διάβασε πότε να προγραμματίσεις την αποτρίχωση και πότε να την αποφύγεις, για να μείνεις μακριά από δερματικές επιπλοκές και να έχεις απαλό αποτέλεσμα… όλο το καλοκαίρι!

Προσεκτική έκθεση στον ήλιο!

Η αποτρίχωση είναι ίσως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείς από την τριχοφυΐα, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να προσέχεις την έκθεσή σου στον ήλιο. Με την αποτρίχωση το δέρμα γίνεται πιο ευαίσθητο, καθώς απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα της ανώτερης επιφάνειας της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να είναι περισσότερο εκτεθειμένη σε ηλιακά εγκαύματα. Για αυτό, προσπάθησε να μην εκτεθείς στην ηλιακή ακτινοβολία για τουλάχιστον 24 ώρες μετά την αποτρίχωση. Εάν το δέρμα σου είναι πιο ευαίσθητο, τότε περίμενε τουλάχιστον 48 ώρες, πριν κάνεις την ηλιοθεραπεία σου.

Μην ξεχνάς την αντηλιακή κρέμα.

Η αποτρίχωση, όπως είπαμε παραπάνω, αφήνει την επιδερμίδα σου ευάλωτη. Για αυτό, πρέπει να φοράς πάντα αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30 για το σώμα και 50 για το πρόσωπο. Είναι σημαντικό να προστατεύεσαι από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, χωρίς να ανησυχείς για εγκαύματα ή μακροχρόνιες δερματικές παθήσεις.

Ποτέ μην κάνεις αποτρίχωση σε ήδη ταλαιπωρημένο δέρμα από τον ήλιο!

Εάν το παράκανες με την ηλιοθεραπεία και το δέρμα σου κοκκίνισε, ερεθίστηκε ή κάηκε, ανέβαλλε την αποτρίχωση. Οι κοκκινίλες και η ευερεθιστότητα του δέρματος λόγω της ηλιακής έκθεσης είναι παράγοντες απαγορευτικοί για το ραντεβού σου με το κερί. Προγραμμάτισε το, όταν δεν θα έχεις ευαισθησία, κοκκινίλες ή εγκαύματα, πέντε ή περισσότερες μέρες μετά την ηλιοθεραπεία.

Απολέπιση με απαλές κινήσεις.

Φρόντισε να κάνεις απολέπιση στις αποτριχωμένες περιοχές του σώματός σου δυο ή τρεις μέρες μετά το κερί. Αυτό θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου λεία, αλλά και να αποφύγεις την επανεμφάνιση της τριχοφυΐας. Πρόσεξε, όμως! Καλύτερα να απολεπίσεις το σώμα σου δύο ή τρεις ημέρες μετά το ξυράφι ή το κερί, και να κάνεις απαλές κυκλικές κινήσεις, ώστε να αποφύγεις τυχόν προβλήματα και να μην ερεθίσεις το δέρμα σου παραπάνω.

Απαραίτητη η ενυδάτωση.

Μετά την απολέπιση είναι απαραίτητο να ενυδατώνεις το δέρμα σου. Η αποτρίχωση, η έκθεση στον ήλιο και η απολέπιση ταλαιπωρούν την επιδερμίδα, η οποία χρειάζεται φροντίδα και επιπλέον ενυδάτωση. Μην ξεχνάς, λοιπόν, να ενυδατώνεις τακτικά το δέρμα σου με κρέμες που περιέχουν έλαια και επουλωτικά στοιχεία.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!