Home / Good Life  / Art & Culture  / Ξεκινά το 41o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Ξεκινά το 41o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης
Το 41ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης είναι γεγονός! Φέτος, το φεστιβάλ τιμά τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 25 Ιουνίου, με την παρουσία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου Θεσσαλονίκης και με μουσικό αφιέρωμα από την Κατερίνη Μακρή.

 

Οι λάτρεις των βιβλίων έχουν συνδέσει τα καλοκαίρια τους με το Φεστιβάλ Βιβλίου της Θεσσαλονίκης. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα πραγματοποιηθεί για 41η συνεχόμενη χρονιά το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης στην παραλία του Λευκού Πύργου. Από τις 24 Ιουνίου έως και τις 10 Ιουλίου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε έναν όμορφο καλοκαιρινό περίπατο, πλάι στα αγαπημένα μας βιβλία. Αυτήν τη χρονιά, το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

 

“Οι εκδότες έχουμε χρέος να φέρουμε ξανά τις μνήμες της περιόδου εκείνης, που σημάδεψαν τον ελληνισμό. Το βιβλίο θα είναι το μέσο που θα μας φέρει κοντά μέσα από τις σελίδες του.”

 

41o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

 

Το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα λειτουργεί καθημερινά τα απογεύματα, από τις 19:00 μέχρι και τις 23:00. Κατά το διάστημα αυτό, οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τη σύγχρονη ελληνική βιβλιοπαραγωγή. Παράλληλα, οι δημιουργοί θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάζουν και να υπογράφουν τα βιβλία τους. Θα έρχονται καθημερινά σε επαφή με τους λάτρεις των βιβλίων στα εκθετήρια των εκδοτικών τους οίκων.

Το 41ο Φεστιβάλ Βιβλίου ανοίγει τις πύλες του για το κοινό σήμερα, 24 Ιουνίου, με πάνω από 40.000 τίτλους βιβλίων. Τα εγκαίνιά του θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 25 Ιουνίου, στις 20:30. Η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης θα πλημμυρίσει για ακόμα μία φορά με λάτρεις βιβλίων, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου Θεσσαλονίκης. Επίσης, προς τιμήν των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα με την Κατερίνη Μακρή.

Το 41ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνεται από τον δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & του Υ.ΜΑ.Θ – Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας Θράκης).

 

Πληροφορίες: @bookfestivalthessaloniki

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada