Home / Beauty  / Ντεκαπάζ ίσον φθορά. Πώς θα γλιτώσεις τα μαλλιά σου;

Ντεκαπάζ ίσον φθορά. Πώς θα γλιτώσεις τα μαλλιά σου;

Aναπόφευκτα το ντεκαπάζ προκαλέι έντονες φθορές στα μαλλιά. Υπάρχουν τρόποι να τα “σώσεις” από το να καούν χωρίς επιστροφή.

Αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που λατρεύουν τα ξανθά, πλατινέ μαλλιά, τότε σίγουρα ξέρεις τι πάει να πει φθορά από το ντεκαπάζ.

 

Σε περίπτωση που δεν έχεις ήδη κάψει τα μαλλιά σου -το απευχόμαστε- λόγω κακού χειρισμού του κομμωτή, υπάρχουν τρόποι για να τα σώσεις από βέβαιο… “θάνατο”.

 

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι ότι το ντεκαπάζ  “ανοίγει” το χρώμα της τρίχας και δεν την καίει απαραίτητα. Αν έχεις αφεθεί στον σωστό colorist, τότε τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά. Παρ’ όλα αυτά τα μαλλιά που έχουν ντεκαπαριστεί χρειάζονται μια παραπάνω φροντίδα, ώστε να διατηρηθούν υγιή κει λαμπερά.

 

Ακολουθούν βασικά βήματα για να προστατέψεις τα μαλλιά σου από τις φθορές του ντεκαπάζ:

 

Aπόφυγε το καθημερινό λούσιμο.

To λέμε πολύ συχνά: το καθημερινό λούσιμο απομακρύνει τα φυσικά έλαια των μαλλιών, καταλήγοντας να δείχνουν ιδιαίτέρως ταλαιπωρημένα. Φρόντισε να μειώσεις τη συχνότητα λουσίματος στις 2 με 3 φορές την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας πάντα ένα ειδικό σαμπουάν για ξανθά μαλλιά.

 

Η ενυδάτωση είναι το παν!

Οι αναγκες των μαλλιών μας για ενυδάτωση είναι ακόμα μεγαλύτερες όταν είναι βαμμένα, πόσω μάλλον όταν έχει εφαρμοστεί ντεκαπάζ. Μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς μάσκες ενυδάτωσης και θρέψης μετά από κάθε λούσιμο, καθώς και ειδικά λάδια μαλλιών με ενυδατικά συστατικά, όπως το έλαιο αργκάν.

 

 

Στέγνωσε τα μαλλιά σου σωστά

Όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο, ο τρόπος με τον οποίο στεγνώνεις τα μαλλιά σου παίζει καθοριστικό ρόλο. Απόφυγε να στεγνώνεις τα μαλλιά σου με πιστολάκι και επίλεξε μία πετσέτα με μικροΐνες, η οποία θα απορροφήσει το νερό, χωρίς να προκαλέσει επιπλέον φθορές. 

 

Μην παραλείπεις το κούρεμα

Οι ξηρές και κατεστραμμένες άκρες δε βοηθούν τα μαλλιά να αναπτυχθούν σωστά και, άρα, να μακρύνουν. Καλό είναι να κόβεις κάθε 1, 5 μήνα τις άκρες, εφαρμόζοντας στο κομμωτήριο ειδικά προϊόντα προστασίας μετά από κάθε κούρεμα. Θα δεις τεράστια διαφορά στην όψη των μαλλιών, αλλά και στο πόσο πιο γρήγορα μακραίνουν.

 

 

Αν έχουν καεί τα μαλλιά σου…

Σε αυτήν την περίπτωση δεν έχεις πολλές επιλογές, αλλά καμία κατάσταση δεν είναι μη αναστρέψιμη. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι, αφού κουρέψεις αρκετά τα μαλλιά σου, να εφαρμόζεις πολύ συχνά ειδικές θεραπείες  με πρωτεΐνες, βιταμίνες, αμινοξέα και λιπίδια σε κάποιον επαγγελματία κομμωτή.

 

Good Luck!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath