Home / Wellness  / Mind  / Νιώθεις ότι το άγχος της νέας σεζόν σε κυριεύει;

Νιώθεις ότι το άγχος της νέας σεζόν σε κυριεύει;

Επιστροφή στη δουλειά και στις υποχρεώσεις, αντίο στο καλοκαίρι και νέοι στόχοι που σε περιμένουν σημαίνει ένα πράγμα, άγχος.

 

Δε διαφωνώ η δουλειά, η ανάγκη για κοινωνικοποίηση και διασκέδαση, η οικογένεια και οι ποικίλες δραστηριότητες μπορούν να προκαλέσουν ένα πράγμα. Άγχος. Όμως, πίστεψε με δεν αξίζει να κυριευτείς από αυτό και να χάσεις τη “μπάλα”. Να μη δεις με καλό μάτι τη νέα αρχή και να μη νιώσεις την ικανοποίηση που προκύπτει από την επίτευξη στόχων και δύσκολων υποχρεώσεων. Δεν πρέπει να τα φέρεις όλα εις πέρας και δε χρειάζεται να είσαι παντού τέλειος/α. Πες ένα μπράβο στον εαυτό σου και συνέχισε να προχωράς.

Πώς όμως θα αποβάλλεις αυτό το αρνητικό συναίσθημα και πώς θα οδηγηθείς στη χαλάρωση; Φτιάξε μια λίστα με όσα είσαι ευγνώμων ή όσα έχεις καταφέρει και μια λίστα με όσο πρέπει να κάνεις, με προτεραιότητες. Οργανώσου και κάθε φορά που πετυχαίνεις κάτι τσέκαρε το, για να νιώσεις χαλάρωση και αυτοπεποίθηση. Αν δεις πώς πνίγεσαι πάρε ρεπό, ξεκουράσου, πέρασε μια μέρα χωρίς να κάνεις τίποτα και απόλαυσε τα μικρά πράγματα.

Η φύση ή η ενασχόληση με ένα δημιουργικό hobby θα σε βοηθήσει να εκτονωθείς, να περάσεις ωραία και να δεις την ομορφιά του κάτι καινούργιου. Πολλά είναι στο μυαλό σου και πρέπει να “συζητήσεις” μαζί του, για να βρεις από που πηγάζει το τόσο άγχος σου και να κατανοήσεις πώς μόνο κακό μπορεί να σου κάνει… Μη ξεχνάς πως ένας ειδικός ή τα κοντινά σου άτομα θα προβούν σωτήρια με τις συμβουλές, τη βοήθεια και την αγάπη τους

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.