Home / Wellness  / Health  / Νιώθεις κουρασμένη; Ιδού ποιες τροφές θα φας!

Νιώθεις κουρασμένη; Ιδού ποιες τροφές θα φας!

Nιώθεις κουρασμένη; Ιδού ποιες τροφές θα φας!
Οι τροφές που δεν θα σε κάνουν να νιώθεις πλέον κουρασμένη.

Γυρνώντας από τις διακοπές είσαι ανανεωμένη, πιο αισιόδοξη και χαρούμενη, πιο ανάλαφρη αλλά και πιο… κουρασμένη. Τι να φας για να δώσεις ένα boost ενέργειας στον οργανισμό σου και να επιστρέψεις στην καθημερινότητα και την εργασία σου με περισσότερη όρεξη;

 

Νιώθεις κουρασμένη; Ιδού ποιες τροφές θα φας!

Νιώθεις κουρασμένη; Ιδού ποιες τροφές θα φας για να επιστρέψεις στο γραφείο πιο ορεξάτη!

 

Αυγό.

Τα αυγά εφοδιάζουν τον οργανισμό με πολλή ενέργεια και με βιταμίνες (μεταξύ άλλων είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σε σίδηρο), πρωτεΐνες και μέταλλα. Είναι υπέροχη επιλογή για πρωινό, καθώς είναι μία από τις τροφές που θα σε βοηθήσουν να μη νιώθεις πλέον κουρασμένη. 

 

Ξηροί καρποί.

Οι ξηροί καρποί όταν τρώγονται ωμοί και ανάλατοι, δίνουν στο σώμα την απαραίτητη ενέργεια, ενώ είναι πλούσιοι και σε θρεπτικά συστατικά. Προσφέρουν δύναμη και ζωντάνια και χορταίνουν. Προτίμησε τα νόστιμα αμύγδαλα που είναι εξαιρετικά αντιοξειδωτικά και παρέχουν στον οργανισμό πλήθος βιταμινών και μετάλλων.

 

Αβοκάντο.

Ιδανικό για σαλάτες και για υγιεινή διατροφή. Το αβοκάντο είναι κρεμώδες, υγιεινό και γεμάτο με λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Σε γεμίζει αμέσως με ενέργεια και μπορείς να το αξιοποιήσεις σε πολλές συνταγές, ανάλογα με τα γευστικά σου γούστα.

 

Γιαούρτι.

Είναι νόστιμο και υγιεινό, έχει πρωτεΐνες, χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και αποτελεί την καλύτερη επιλογή για ένα πρωινό ή βραδινό γεύμα, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Θα σου χαρίσει αμέσως ενέργεια και θα σε κάνει να είσαι σε εγρήγορση περισσότερες ώρες. Σούπερ πρωινό για το γραφείο λοιπόν!

 

Φυστικοβούτυρο.

Καλά λιπαρά, πρωτεΐνες και πολλή ενέργεια. Το φυστικοβούτυρο έχει αρκετές θερμίδες όμως είναι τόσο ωφέλιμο για την υγεία σου που αξίζει να το εντάξεις στη διατροφή σου.

 

Μπανάνες.

Οι μπανάνες θα σου δώσουν πολλή ενέργεια. Ακόμη, παρέχουν κάλιο, ποικιλία από βιταμίνες και μέταλλα και είναι απαλλαγμένες από λίπος. Σούπερ δηλαδή!

 

Νερό.

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για να διατηρήσεις τα επίπεδα της ενέργειάς σου υψηλά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μην το ξεχνάς.

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!