Home / Family  / Πώς να κοιμίσετε εύκολα το μωράκι σας

Πώς να κοιμίσετε εύκολα το μωράκι σας

cozy vibe baby sleep

Ένας από τους μεγαλύτερους προβληματισμούς των νέων μαμάδων είναι το ζήτημα του ύπνου, καθώς συχνά το μωρό τους φαίνεται ανήσυχο και δεν κοιμάται εύκολα. Είναι γεγονός πως κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών τα περισσότερα βρέφη κοιμούνται για αρκετές ώρες μέσα στο 24ωρο, όμως σταδιακά ο χρόνος αυτός μειώνεται, με αποτέλεσμα οι νέες μανούλες να δυσκολεύονται να διαχειριστούν τον άστατο ύπνο του μωρού τους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

Υπάρχουν κάποια χρήσιμα tips ώστε να δημιουργήσετε τις ιδανικές συνθήκες ύπνου, που θα χαρίσουν στο μωράκι σας την ξεκούραση που χρειάζεται για τη σωστή ανάπτυξή του:

 

  • Καθιερώστε μια βασική ρουτίνα ύπνου, ώστε το μωρό σας να αναγνωρίζει πότε ήρθε η ώρα να κοιμηθεί. Το μπάνιο και το τάισμα αποτελούν βασικά ερεθίσματα που συνδέονται άμεσα με την ώρα του ύπνο.

 

  • Αν το μωράκι σας παρουσιάζει ανησυχία κατά τη διάρκεια του ύπνου φροντίστε να τοποθετήσετε πλάι του ένα ρούχο σας. Η μυρωδιά σας θα το ηρεμήσει και θα το κάνει να νιώσει ασφάλεια.

 

  • Αποφύγετε τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες μέσα στο βρεφικό δωμάτιο. Ακόμα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα οι 21 βαθμοί Κελσίου είναι η ιδανική θερμοκρασία.

 

  • Κάντε του χαλαρωτικό μασάζ με βρεφικό λάδι που περιέχει λεβάντα. Η μυρωδιά της θα το ηρεμήσει και θα του χαρίσει έναν ήρεμο ύπνο.

 

  • Βάλτε το μωράκι σας στην κούνια πριν το πάρει ο ύπνος, ώστε να συνηθίσει το περιβάλλον και να μην κοιμάται μόνο στην αγκαλιά σας.

 

  • Μην αποζητάτε την απόλυτη ησυχία. Είναι προτιμότερο για το μωρό σας να συνηθίσει να κοιμάται σε συνθήκες θορύβου, ώστε να μην ξυπνάει με το παραμικρό μεγαλώνοντας.

 

  • Φροντίστε να είναι σταθερές οι ώρες που τρώει και κοιμάται. Έτσι θα αποκτήσει μια τακτική ρουτίνα, την οποία θα ακολουθήσει και στα επόμενα χρόνια.

 

  • Η απαλή μουσική και ο χαμηλός φωτισμός είναι βασικά στοιχεία που θα βοηθήσουν το μωρό σας να κοιμηθεί πιο εύκολα. Οι ροοστάτες εξασφαλίζουν τη ρύθμιση του φωτός, το οποίο σταδιακά μειώνεται, ενώ παράλληλα αποφεύγετε την απότομη φωτεινότητα που σίγουρα είναι άκρως ενοχλητική.

 

  • Καλό θα είναι και οι δύο γονείς να βάζουν το μωρό για ύπνο, έτσι ώστε να μη συνηθίσει μόνο στη μητρική παρουσία και να δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς και με τον μπαμπά.

 

Και… όνειρα γλυκά!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath