Home / Beauty  / Μυστικά για αποτρίχωση που διαρκεί

Μυστικά για αποτρίχωση που διαρκεί

cozy vibe beauty body legs shaving
Όταν η αποτρίχωση δεν είναι πια “εφιάλτης”…

Σίγουρα όλες οι γυναίκες επιθυμούν την τέλεια αποτρίχωση, πόσο μάλλον το καλοκαίρι που τα πόδια μας εκτίθενται ακόμα περισσότερο σε κοινή θέα. Συνήθως, το ξύρισμα είναι μια διαδικασία που επαναλαμβάνεται αρκετά συχνά για ένα μόνιμα άψογο αποτέλσμα.

Υπάρχουν όμως tips που μπορούν να κάνουν την αποτρίχωση να διαρκεί ακόμα περισσότερο, βγάζοντάς σας από τη δύσκολη θέση του καθημερινού ξυρίσματος. Έτσι κερδίζετε πολύτιμο χρόνο, αποκτώντας παράλληλα αψεγάδιαστα πόδια.

  • Χρησιμοποιήστε ένα scrub σώματος μια μέρα πριν το ξύρισμα.

Έτσι, με τον τρόπο αυτό θα απαλλάξετε τα πόδια σας από τα νεκρά κύτταρα, που ίσως να έχουν “παγιδέψει” μικρές τρίχες. Ξεκινήστε από τους αστραγάλους με φορά προς τα πάνω, κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Αν έχετε πολύ ευαίσθητο δέρμα, χρησιμοποιήστε ειδικά γάντια απολέπισης.

  • Κάντε μπάνιο πριν το ξύρισμα.

Με τον τρόπο αυτό απομακρύνετε τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας ενώ παράλληλα ενυδατώνετε τις τρίχες, κάνοντας κατά 60% πιο εύκολο το ξύρισμά τους.

  • Απλώστε μια μικρή ποσότητα από ένα ειδικό gel ξυρίσματος.

Είναι σημαντικό, καθώς έτσι διευκολύνετε το ξύράφι να γλιστράει πάνω στις τρίχες απαλά, χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς. Αυτό σίγουρα θα σας “γλιτώσει” 3-4 μέρες από το καθημερινό ξύρισμα. Αποφύγετε τα κοινά σαπούνια, καθώς τα περισσότερα ξηραίνουν την επιδερμίδα, κάνοντας τη διαδικασία του ξυρίσματος δύσκολη.

  • Επιλέξτε το κατάλληλο ξυραφάκι.

Η σωστή επιλογή σε ξυραφάκι είναι το ήμισυ της όλης διαδικασίας. Ένα ξυράφι με 5β λεπίδες είναι πολύ πιο αποτελεσματικό και ταυτόχρονα απομακρύνει τα κύτταρα της ανώτερης στοιβάδας της επιδερμίδας, χαρίζοντας ακόμα μεγαλύτερη ευκολία και αποτελεσματικότητα.

  • Ξυρίστε με καινούριο ξυραφάκι ή αντικαταστήστε τις λεπίδες.

Ένα καινούριο ξυραφάκι είναι σίγουρα πολύ πιο αποτελεσματικό σε σχέση με ένα που έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές. Είναι φανερό κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος, καθώς φαίνεται να κολλάει και δε γλιστράει το ίδιο εύκολα πάνω στην επιδερμίδα. Φροντίστε να έχετε στη διάθεσή σας πολλά ξυραφάκι ή λεπίδες, ώστε να μπορείτε εύκολα να τα αλλάζετε όταν χρειαστεί.

  • Αφήστε για το τέλος τις πιο δύσκολες περιοχές.

Το πίσω μέρος από το γόνατο και τους μηρούς είναι ίσως τα πιο δύσκολα. Αφήστε λοιπόν για το τέλος τις συγκεκριμένες περιοχές και δώστε λίγο μεγαλύτερη πίεση καθώς κινείτε τη λεπίδα πάνω σε αυτές.

  • Δώστε σημασία σε όσα ακολουθούν μετά το ξύρισμα.

Μη στεγνώνετε γρήγορα και άγαρμπα τα πόδια σας μετά τη διαδικασία ξυρίσματος. Αφήστε τα λίγο υγρά, ώστε να μη ξεραθούν απότομα. Η extra υγρασία θα λειτουργήσει σαν ενυδατική.

  • Προσθέστε ένα φυσικό λάδι μετά το ξύρισμα.

Μη χρησιμοποιείτε συνθετικά και βαριά προϊόντα αφού στεγνώσουν τα πόδια σας. Ένα λάδι από καρύδα ή macademia που μπορείτε να προμηθευτείτε από ένα μαγαζί με βιολογικά προϊόντα. Εφαρμόστε κάθε βράδυ πριν τον ύπνο για ακόμα μεγαλύτερη ενυδάτωση.

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath