Home / Beauty  / Μυστικά για απαλά χέρια

Μυστικά για απαλά χέρια

Τι να κάνεις για να έχεις απαλά, νεανικά χέρια. 

Τα χέρια μας υποφέρουν όταν τα εκθέτουμε σε κακές καιρικές συνθήκες, στο νερό, σε χημικές ουσίες και στον ήλιο, με αποτέλεσμα να γίνονται ξηρά και σκληρά και να φαίνονται ταλαιπωρημένα. Τι μπορείς να κάνεις για να τα προστατεύσεις; 

 

Ενυδάτωση.

Τα ξηρά και σκληρά χέρια θέλουν επειγόντως φροντίδα και ενυδάτωση. Ενυδατικές κρέμες με ελαιόλαδο, λάδι καρύδας ή αλόε βέρα είναι πολύ βοηθητικές για σκασμένα και ταλαιπωρημένα άκρα καθώς απορροφώνται εύκολα και απαλύνουν το δέρμα. 

 

Γάντια χεριών.

Οι δουλείες του σπιτιού, όπως το πλύσιμο των πιάτων, σε συνδυασμό με τα χημικά καθαριστικά, αλλοιώνουν σιγά σιγά το δέρμα και κάνουν πιο τραχιά τα χέρια. Επιπλέον, η πολλή συχνή επαφή με το νερό κάνει την επιδερμίδα ακόμη πιο ξηρή και θαμπή. Επένδυσε λοιπόν, σε γάντια και χρησιμοποίησέ τα κάθε φορά που κάνεις δουλείες.

 

Ήπια απολέπιση. 

Η απολέπιση των χεριών με φυσικά συστατικά μπορεί να βελτιώσει πολύ την όψη της επιδερμίδας. Χρησιμοποίησε μια σπιτική μάσκα με ζάχαρη και ελαιόλαδο, και άπλωσέ την στο ταλαιπωρημένο δέρμα. Ακόμη, κάνε ένα ελαφρύ μασάζ για να ενισχύσεις τη ροή του αίματος και ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Απαλό σαπούνι.

Προτίμησε μαλακά σαπούνια, απαλλαγμένα από πολλά χημικά, που περιέχουν έλαια και ενυδατικά συστατικά. Τα πολύ σκληρά σαπούνια επιβαρύνουν τα ήδη ταλαιπωρημένα άκρα, με αποτέλεσμα να τα αφυδατώνουν. 

 

Αντηλιακό και στα χέρια.

Τα χέρια μας όπως και το πρόσωπό μας είναι όλο τον χρόνο εκτεθειμένα στην ηλιακή ακτινοβολία. Οι επιπτώσεις της ακτινοβολίας μεταξύ άλλων, είναι η πρόωρη γήρανση και στην περίπτωση των χεριών η αφυδάτωση και η αύξηση της ξηρότητας.  Προστάτεψε τα χέρια σου, με μια λοσιόν χεριών που διαθέτει ηλιακή προστασία ή χρησιμοποίησε το αντηλιακό σου.

 

Γάντια τον χειμώνα. 

Ο χειμώνας, ο κρύος αέρας και οι χαμηλές θερμοκρασίες, προκαλούν ξηρότητα στην επιδερμίδα και ταλαιπωρούν την επιδερμίδα. Για να αποφύγεις τα σκισμένα χέρια και τον πόνο που επιφέρουν, φόρεσε γάντια. Τα γάντια σε προστατεύουν από τις αντίξοες συνθήκες και εμποδίζουν την ξηρότητα.  

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!