Home / Wellness  / Health  / Μπορεί η αισιοδοξία να μας δώσει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής;

Μπορεί η αισιοδοξία να μας δώσει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής;

Κι όμως η απάντηση είναι ναι! Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα η αισιοδοξία σε υψηλά επίπεδα σχετίζεται με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής!

 

Η Σχολή Δημόσιας Υγείας Chan του Harvard πραγματοποίησε ορισμένες έρευνες και κατέληξε σε ένα πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα. Συσχέτισε την αισιοδοξία, σε υψηλά επίπεδα, με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ακόμα και αν η θετική σκέψη μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά από κοινωνικούς παράγοντες, η παρουσία της μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την υγεία. Η αξία της εστίασης σε ψυχολογικούς παράγοντες, όπως η αισιοδοξία, έχει αποδειχθεί ως πιθανός τρόπος προώθησης της μακροζωίας και της υγιούς γήρανσης.

 

 

Οι έρευνες έδειξαν ότι αυτός ο παράγοντας εμφανίζεται κυρίως στις γυναίκες και στη λευκή φυλετική ομάδα. Συγκεκριμένα οι γυναίκες με υψηλά επίπεδα αισιοδοξίας μπορούν να φτάσουν και τα 90 χρόνια. Οι συμμετέχοντες που ήταν πιο αισιόδοξοι είναι πιθανό να έχουν 5,4% μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Αλλά και 10% μεγαλύτερη πιθανότητα να ζήσουν πάνω από 90 χρόνια.

 

Ο υπεύθυνος αυτής της έρευνας, ο Hayami Koga, μας καλεί να λάβουμε υπόψιν μας αυτά τα συμπεράσματα, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε κάποιες καταστάσεις και αποφάσεις που αφορούν την υγεία μας. Να μην εστιάζουμε μόνο σε ότι μας κάνει κακό ή ότι μπορεί να μας βλάψει. Ας δίνουμε μεγαλύτερη βάση σε ότι μπορεί να βελτιώσει την υγεία μας. Η αισιοδοξία είναι ένας τρόπος με τον οποίο θα ενισχύσουμε τόσο τη σωματική, όσο και την ψυχική υγεία μας.

 

 η αισιοδοξία

 

Stay positive, stay healthy!

 

Πηγή άρθρου εδώ.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.