Home / Famous Talks  / Μιρκέτα Βιδάλη: “Στη No Thinkin προάγουμε το δυναμισμό, προσφέροντας υψηλής ποιότητας ρούχα με «χαρακτήρα»!”

Μιρκέτα Βιδάλη: “Στη No Thinkin προάγουμε το δυναμισμό, προσφέροντας υψηλής ποιότητας ρούχα με «χαρακτήρα»!”

Μιρκέτα Βιδάλη
Η Μιρκέτα Βιδάλη, ιδρύτρια της No Thinkin, ξεκίνησε να πειραματίζεται με τα vintage jeans της μητέρας της και στη συνέχεια δημιούργησε ένα από τα πιο πετυχημένα ελληνικά brands. Demin lover και no thinker, υποστηρίζει και προωθεί τη διαφορετικότητα και την αυτοπεποίθηση.

 

 

♦ Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το χώρο της μόδας και πώς κατάφερες να υλοποιήσεις το όνειρο σου;

 

Η αλήθεια είναι πως από τα σχολικά μου χρόνια είχα μια εμμονή με τα ρούχα, όμως δεν είχα αποφασίσει με ποιον ακριβώς τρόπο θα ήθελα να ασχοληθώ με αυτά, σε επαγγελματικό επίπεδο. Τελειώνοντας τις σπουδές μου στο Marketing, ο χώρος της μόδας στριφογύριζε στο μυαλό μου και ήθελα να συνδυάσω αυτούς τους δυο κλάδους.

 

Τότε, σκεφτόμουν πώς θα πήγαινα για μεταπτυχιακό σε μια σχολή σχεδίου μόδας στο Μιλάνο, όμως την ίδια περίοδο προέκυψε στη ζωή μου μια ευκαιρία, που, ευτυχώς, την είδα ξεκάθαρα και τελικά έμεινα στην Ελλάδα. Λίγο καιρό μετά γεννήθηκε η No Thinkin!

 

 

 

♦ Γιατί επέλεξες τη δημιουργία jeans και πώς είναι να φτιάχνεις κάτι από το μηδέν;

 

Όπως ανέφερα προηγουμένως, η ενασχόληση μου με το χώρο της μόδας ήταν κάτι που εξερευνούσα από μικρή. Συγκεκριμένα, όμως, η κατασκευή denim ενδυμάτων ήταν μια ευκαιρία που εμφανίστηκε μπροστά μου και δεν την άφησα να φύγει. Αυτό συνέβη σε μια περίοδο προσωπικής δημιουργικότητας, όπου έκοβα, έραβα, ξέβαφα και τοποθετούσα τρουκς σε vintage jeans της μητέρας μου.

 

Αυτά τα τζιν τα φορούσα στις βόλτες μου και πολλές κοπέλες με ρωτούσαν από που τα είχα αγοράσει. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν υπήρχαν στην αγορά παρόμοια τζιν, περίεργα, ιδιαίτερα, δυναμικά. Έτσι, αποφάσισα να τα δημιουργήσω εγώ! Ohh No Thinkin!!!

 

 

♦ Από τι αντλείς έμπνευση για τα σχέδια του brand σου;

 

Θα ήταν ψέματα να έλεγα πως δεν κοιτάω τις τάσεις ή τις συλλογές των αγαπημένων μου σχεδιαστών του εξωτερικού, ώστε να εμπνευστώ. Κάθε σεζόν, μαζί με τη σχεδιαστική μου ομάδα, παρακολουθούμε τις τάσεις και τις μελετάμε, ώστε να δημιουργήσουμε, σύμφωνα με αυτές, κάτι μοναδικό που θα ταιριάζει στην αισθητική, στην προσωπικότητα και στη φιλοσοφία της No Thinkin.

 

 

 

♦ Από που προέρχεται το όνομα του NoThinkin και τι συμβολίζει;

 

Η ονομασία του brand έχει έρθει ύστερα από άπειρη σκέψη και πονοκεφάλιασμα σχετικά με το «πως θα ονομάσω το brand»! Μέχρι που κάποια στιγμή είπα πως πρέπει να σταματήσω να το πολυσκέφτομαι. No Thinkin λοιπόν!

 

ΝΟ για όσα εγώ και η εταιρεία είναι αντίθετη, ως προς τη φιλοσοφία της και τη δραστηριότητά της, όπως για παράδειγμα, η «γρήγορη μόδα», η μαζική παραγωγή, και τα χαμηλής ποιότητας προϊόντα. Ενώ το THINKIN συμβολίζει όλα εκείνα τα θέματα τα οποία μας ενδιαφέρουν, μας προβληματίζουν και τα σκεφτόμαστε καθημερινά. Το περιβάλλον, τα εργασιακά δικαιώματα, η διαφορετικότητα και ο ενθουσιασμός των πελατών μας είναι κάποια από αυτά.

 

 

 

 

♦ Θεωρείς ότι τα jeans θα είναι πάντα ένα από τα πιο αγαπημένα κομμάτια στην ντουλάπα κάθε γυναίκας;

 

Τα λόγια είναι περιττά, ΝΑΙ!

 

 

♦ Υπάρχει κάποιο από τα κομμάτια που έχεις δημιουργήσει το οποίο ξεχωρίζεις; Και αν ναι, γιατί;

 

Ξεχωρίζω το Bella jeans γιατί ο κόσμος το λάτρεψε και έτσι έπαθα κι εγώ εμμονή μαζί του.Tο μελέτησα, το βελτίωσα, το ανέπτυξα σε χρώματα, αλλά και σε μεγέθη!

 

 

 

 

♦ Πώς θέλεις να αισθάνονται οι γυναίκες όταν φορούν μια από τις δημιουργίες σου;

 

Στη No Thinkin προάγουμε το δυναμισμό, προσφέροντας υψηλής ποιότητας ρούχα με «χαρακτήρα»!

 

Υποστηρίζουμε και προωθούμε τη διαφορετικότητα και την αυτοπεποίθηση. Επιθυμία μου είναι να σας βλέπω να είστε ο εαυτός σας, να αναγνωρίζετε τη δύναμη σας και να πιστεύετε πως για όλα είστε ικανοί και ικανές. Σε έναν κόσμο αβέβαιο, το να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας και τις επιλογές μας είναι απαραίτητο.

 

Στη No Thinkin βοηθάμε, με το δικό μας τρόπο, μέσω των δημιουργιών μας, τις γυναίκες να νιώθουν άνετα, χωρίς όμως να είναι ατημέλητες, να είναι σέξι, αλλά χωρίς να φαίνεται επιτηδευμένο, να είναι δυναμικές, αλλά όχι απρόσιτες. 

 

 

 

♦ Τι ρόλο διαδραματίζει η μόδα και το στυλ στη ζωή σου;

 

Τη μόδα την αγαπώ, την παρακολουθώ και τη μελετάω. Το στυλ μου επίσης το αγαπώ, γιατί είναι “εγώ”! Αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα μου και τη διάθεση μου! Λατρεύω το casual look και «παίζω» καθημερινά με αυτό.

 

 

 

♦ Εκτός από τη No Thinkin, διατηρείς και προσωπικό κανάλι στο Youtube. Τι είναι αυτό που σε ευχαριστεί στην ανάπτυξη ενός vlog; Θεωρείς ότι με αυτόν τον τρόπο κρατάς ζωντανή και την επαφή του κοινού με το brand σου;

 

 

Ξεκίνησα να κάνω τα πρώτα μου βίντεο στο YouTube ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο. Επειδή ένιωθα πως ήθελα να μιλάω πιο πολύ στον κόσμο, που με ακολουθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να απαντάω εκτενέστερα στις ερωτήσεις του και στα μηνύματα που λάμβανα. Να εκφράζω και εγώ τις απόψεις μου πάνω σε κάποια ζητήματα. Όσο μου επιτρέπει ο ελεύθερος χρόνος μου και όσο συνεχίζει να αγαπιέται το περιεχόμενο που ανεβάζω, τότε εγώ συνεχίζω!

 

 

 

 

♦ Πώς ονειρεύεσαι να εξελιχθεί η εταιρεία σου στο μέλλον;

 

Οι στόχοι για το μέλλον είναι πολλοί, όμως θα αναφέρω τους δυο βασικότερους! Στην No Thinkin προσπαθούμε να λειτουργούμε καθημερινά με γνώμονα 2 θεμελιώδεις άξονες: το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

 

Έτσι, στοχεύουμε στο να ελαχιστοποιούμε όσο το δυνατόν περισσότερο το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και να στηρίζουμε ενεργά τους ανθρώπους μας (πελάτες, συνεργάτες, υπαλλήλους). Είμαι σίγουρη πως με υπομονή και επιμονή (και όντας όλοι υγιείς και covid free!) θα πραγματοποιηθούν και τα υπόλοιπα όνειρα που έχω για την εταιρεία!

 

 

 

 

Q&A

Αγαπημένος σχεδιαστής: Isabel Marant

 

Μια γυναίκα που θαυμάζεις: Danielle Bernstein

 

Αγαπημένη ώρα της ημέρας: 8 το πρωί όταν πίνω την πρώτη γουλιά καφέ

 

Αγαπημένος προορισμός: Τα νησιά της Ελλάδας μας, δεν υπάρχει κάποιο που μου αρέσει περισσότερο ή λιγότερο!!

 

Εκτός από τα jeans, ποιο fashion item δεν αποχωρίζεσαι: Το Authentic Oversized top μου

 

 

Instagram:  mirketa  no_thinkin

 

Official site: www.nothinkin.com

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.