Home / Fashion  / Με τα fashion items του Nø Thanks θα γίνεις μία πραγματική street style queen

Με τα fashion items του Nø Thanks θα γίνεις μία πραγματική street style queen

Nø Thanks: H F/W 19-20 collection του ελληνικού brand θα σε καταπλήξει. 

Με items υψηλής ποιότητας και αισθητικής, κατάλληλα για elegant και σύγχρονες all-day εμφανίσεις, το ελληνικό brand Nø Thanks έχει μπει δυναμικά στον χώρο της μόδας και του στυλ, ξεχωρίζοντας για την καλαισθησία του. Η ιδρύτρια του πολλά υποσχόμενου fashion brand και designer, Αμαλία Τουράνη, μας μιλά για το πώς ξεκίνησε το ταξίδι της στον κόσμο της μόδας και για τη νέα της σούπερ stylish collection. 

 

 

 

Μιλήστε μας για το πώς και το πότε ξεκινήσατε το brand σας. Γιατί επιλέξατε να ασχοληθείτε με το fashion design και τον κόσμο της μόδας και να δραστηριοποιηθείτε στη Θεσσαλονίκη;

Με τελείως διαφορετική σταδιοδρομία σε οικονομικές σπουδές, κατάφερα πρίν λίγουν μήνες να επιλέξω τελικά αυτό που αγαπώ πραγματικά και με γεμίζει χαρά περισσότερο ως χόμπι παρά σαν επάγγελμα. Δημιούργησα το δικό μου brand για το οποίο, μέσα σε λίγους μόνο μήνες, έχω πάρει τις καλύτερες κριτικές από τις γυναίκες, τις οποίες εκτιμώ απεριόριστα. Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη μου, εδώ γεννήθηκα, μεγάλωσα και σπούδασα και εδώ έχω δημιουργήσει την οικογένειά μου. Είμαι τόσο σταθερή σαν χαρακτήρας, που δε θα φανταζόμουν να δραστηριοποιηθώ επαγγελματικά κάπου αλλού.

 

 

 

Γιατί θα προτείνατε στις γυναίκες να αγοράσουν ρούχα από local και ελληνικά brands; Ποια φιλοσοφία κρύβεται πίσω από το δικό σας brand;

Πάντα υποστήριζα ελληνικά brands, πόσο μάλλον τώρα που ξέρω πόσο δύσκολη είναι η διαδικασία για παραγωγή στην Ελλάδα και θαυμάζω όσους το έχουν τολμήσει. Η χώρα μας γενικά έχει εξαιρετική α’ ύλη και υπάρχουν άνθρωποι, στις βιοτεχνίες που έχουν απομείνει, που κάνουν με μεράκι τη δουλειά τους και την ολοκληρώνουν πολύ καλά. Εγώ συγκεκριμένα, ζητάω ποιότητα σε όλα τα στάδια της παραγωγής και είμαι αυστηρά κάθετη σ΄αυτό. Από το καλύτερο ποιοτικά ύφασμα μέχρι τις προσεγμένες ραφές και τα πατρόν και μέχρι την ολοκλήρωση του κάθε ρούχου. Η παραγωγή στην Ελλάδα μου δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθώ στενά αυτό που ζητάω και ταυτόχρονα αισθάνομαι οτι ενισχύω την οικονομία της χώρας μου. Η κάθε συλλογή by Nø Thanks είναι βασισμένη στη φιλοσοφία να φορούν οι γυναίκες τις δημιουργίες μου περήφανα για ένα look all day-night.

 

 

Τι περιλαμβάνει η φθινοπωρινή/ χειμερινή συλλογή σας και από πού είναι εμπνευσμένη;

Είμαι ενθουσιασμένη με την FW 19-20 συλλογή, η οποία στοχεύει να αναδείξει τη street chic πλευρά μας και βασισμένη στη φιλοσοφία για ένα look all day-night. Ένα προς ένα όλα τα υφάσματα είναι μοναδικά, ελληνικά & ιταλικά και έχουν φανταστικές υφές και ποιότητα.
Περιλαμβάνει handmade bodies που εφαρμόζουν υπέροχα, φορέματα που μπορούν να φορεθούν ποικιλοτρόπως, τα bombers- jackets με μοναδικά prints που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις φέτος τον χειμώνα και φυσικά σταθερά τα tees & τα crop tops μας που έχετε λατρέψει.

 

 

 

Μιλήστε μας λίγο για τη συμμετοχή σας στο 4ο Fashion Room Service Thessaloniki που έγινε πριν λίγο καιρό.

Το Fashion Room Service ήταν μια ευχάριστη εμπειρία για εμένα και θα το έκανα ξανά με μεγάλη χαρά. Σαν καινούρια εταιρεία ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με τόσο κόσμο και ήταν μια σημαντική ευκαιρία να μας γνωρίσουν και να διαπιστώσουν τι κρύβεται πίσω απο το brand. Τα σχόλια που έλαβα ήταν πολλά και θετικά! ΄Ηταν όλα υπέροχα, υπήρχε ωραίο κλίμα μεταξύ μας και όσοι διοργανώνουν το συγκεκριμένο event είναι εξαιρετικοί.

 

 

 

Τα items σας είναι χειροποίητα και κατασκευάζονται στην Ελλάδα. Περιγράψτε μας τη διαδικασία κατασκευής τους. Ποιο κομμάτι – στάδιο απολαμβάνετε περισσότερο και ποιο είναι αυτό που κρύβει τις περισσότερες δυσκολίες;

Όλα είναι χειροποίητα εκτός μαζικής παραγωγής και κατασκευάζονται στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη. Το δημιουργικό κομμάτι ειναι το αγαπημένο μου αλλά ταυτόχρονα και το πιο δύσκολο. Η σύνθεση κάθε συλλογής που ολοκληρώνεται μοναδικά κάθε φορά μου δίνει τεράστια χαρά.

 

 

 

Είναι οι Ελληνίδες και πιο συγκεκριμένα οι Θεσσαλονικιές καλοντυμένες και καλαίσθητες; Τι σημαίνει για εσάς καλαισθησία;

Καλαισθησία για εμένα σημαίνει η ικανότητα να μπορείς να ξεχωρίσεις τι σου πάει και τι όχι και να συνδυάσεις κομμάτια διαχρονικά με μοδάτα και πιο σύγχρονα ώστε να μην αλλοιώσεις το προσωπικό σου στυλ σου. Υπάρχει η τάση..να θεωρούμε οτι το καλαίσθητο είναι πάντα και το πιο ακριβό. Κατά τη γνώμη μου, είναι η μισή αλήθεια. Μπορείς να είσαι καλαίσθητος κάνοντας έναν συνδυασμό που ταιριάζει στην προσωπικότητά σου, μία μίξη του ακριβού και του πιο οικονομικού, βάζοντας έτσι το προσωπικό σου γούστο, με τρόπο κομψό.
Οι Ελληνίδες τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει άλματα σε ό,τι αφορά τη μόδα, ειδικά οι Θεσσαλονικιές θεωρώ οτι είναι από τις πιο καλόγουστες και καλοντυμένες γυναίκες που υπάρχουν και αυτό το παρατηρώ καθημερινά.

 

 

 

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδιά σας και πού μπορεί κανείς να βρει τις δημιουργίες σας;

Μελλοντικός στόχος είναι η δημιουργία ενός showroom. Αρκετός κόσμος μας ρωτάει που μπορεί να δεί από κοντά τα ρούχα.. προς το παρόν, όλη η συλλογή διατίθεται online στο e-shop: www.nothankscollection.gr

Όπως και στα social: facebook/instagram: No thanks collection

 

Brief Q&A

Στυλ για μένα είναι: Να νιώθεις καλά μέσα σ’ αυτό που φοράς, να το υποστηρίζεις ώστε “να το φοράς περήφανα”. 
Η fashion δεκαετία που αγαπώ: Η 70s δεκαετία είναι η αγαπημένη μου για το έντονο style που άφησε εποχή.
Προσωπικότητα που θαυμάζω: Τη μητέρα μου, γιατί η δυναμική της προσωπικότητα αποτελεί πρότυπο για εμένα.
Αγαπημένο ύφασμα: Σατέν.
Στον ελεύθερό μου χρόνο: Ασχολούμαι αποκλειστικά με την κόρη μου.
Αξεσουάρ που λατρεύω: Τις ζώνες.
Μέρος που θέλω να ταξιδέψω: New York.

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!