Home / Wellness  / Health  / Με ποιους τρόπους επηρεάζει η τεχνολογία την υγεία μας;

Με ποιους τρόπους επηρεάζει η τεχνολογία την υγεία μας;

Όλο και περισσότερο βυθιζόμαστε στο “λάκκο” της τεχνολογίας, θυσιάζοντας την υγεία μας. Ποιες είναι οι αρνητικές επιπτώσεις;

 

Μπορούμε με μεγάλη ευκολία να πούμε πώς το κινητό και το laptop έχουν γίνει προέκταση του εαυτού μας. Στην αύξηση του εθισμού μας στην τεχνολογία όπως είναι φυσικό συνέβαλε και η εμφάνιση της πανδημίας. Οι ώρες μπροστά από τον υπολογιστή ήταν η μόνη μας διασκέδαση, ενώ η τηλεργασία είναι ακόμα παρούσα. Όλα αυτά, συνεπώς, έχουν δυσάρεστες συνέπειες για την υγεία μας, τις οποίες και παραβλέπουμε τις περισσότερες φορές.

Οι μύες μας φθείρονται, τα πόδια, η μέση, η πλάτη και ο αυχένας εμφανίζουν συχνούς πόνους, ακόμα και κράμπες. Τα μάτια μας υποφέρουν και πάσχουμε όλο και περισσότερο από πονοκεφάλους. Κρατώντας όλη μέρα το κινητό μας, έχοντας τεράστια έκθεση στην τεχνολογία, δεν είναι λίγες οι φορές που νιώθουμε ολόκληρο το σώμα μας να μουδιάζει.

Παύουμε να είμαστε παραγωγικοί, “μιζεριάζουμε” και αρχίσουμε να εγκαταλείπουμε τις υγιεινές συνήθειες. Προτιμούμε να περάσουμε ώρα στο κινητό ή στον υπολογιστή, παρά να γυμναστούμε ή να περπατήσουμε. Ενθαρρύνεται η καθιστική ζωή της οποίας ακόλουθο είναι οι κακές διατροφικές συνήθειες και η μη κατανάλωση νερού. Στο μυαλό επικρατεί μια “ομίχλη”, που οδηγεί στην εμφάνιση άγχους και έλλειψη συγκέντρωσης.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.