Home / Family  / «Μαμά στο σπίτι»: O νέος τίτλος εργασίας του LinkedIn!

«Μαμά στο σπίτι»: O νέος τίτλος εργασίας του LinkedIn!

Ζητήθηκε και έγινε πράξη!

Το  LinkedIn αποτελεί τα τελευταία χρόνια τον διασημότερο ιστοχώρο επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης, δίνοντας τη δυνατότητα στα μέλη του, να δημιουργήσουν το προσωπικό επαγγελματικό τους προφίλ, να συνδεθούν με άλλους χρήστες, να αναζητήσουν εργασία, αλλά και να δημιουργήσουν ισχυρό πελατολόγιο. 

 

Για μία μαμά που δεν εργάζεται για ένα εύλογο χρονικό διάστημα μετά τη γέννηση του παιδιού της, είναι σύνηθες να πρέπει να εξηγήσει σε έναν νέο εργασιακό χώρο, για ποιον λόγο δεν ήταν ενεργή επαγγελματικά τη συγκεκριμένη περίοδο.

 

Εδώ και πολύ καιρό, λοιπόν, είχε ζητηθεί από ένα μεγάλο μέρος μαμάδων, να μπορεί να απεικονιστεί στα ψηφιακά βιογραφικά τους το κενό αυτό από τον επαγγελματικό στίβο, λόγω μητρότητας.

 

 

 

Έπειτα από τα αιτήματά τους,  το LinkedIn στα πλαίσια εισαγωγής πολλών νέων εργασιακών τίτλων, συμπεριέλαβε και το «μαμά στο σπίτι», δίνοντας αυτήν τη δυνατότητα σε μία μαμά, να μπορεί να περιγράψει επακριβώς με τι ασχολούνταν τον καιρό που δεν ανήκε στο εργατικό δυναμικό.

 

Στα πλαίσια της  συγκεκριμένης προσθήκης, η δημοφιλής πλατφόρμα προέβη και σε μία ακόμα αλλαγή,  καταργώντας την προϋπόθεση που υπήρχε μέχρι σήμερα, για να καταχωρήσει κανείς  βιογραφικό σημείωμα,  να πρέπει να συνδέσει τον τίτλο του με μια συγκεκριμένη εταιρεία/εργοδότη.

 

Οι συγκεκριμένες αλλαγές έγιναν  μετά από ένα άρθρο της Ηeather Bolen, με τίτλο How a Simple Platform Fix Can Help Millions of Women Trying to Re-enter the Workforce” ( Πώς μια απλή διόρθωση στην πλατφόρμα μπορεί να βοηθήσει εκατομμύρια γυναίκες να μπουν ξανά στην αγορά εργασίας), επικρίνοντας την απουσία ευέλικτων ρυθμίσεων στην πλατφόρμα υπέρ των γυναικών. “Παραδόξως, δεν υπάρχει καμία απολύτως επιλογή στο LinkedIn περί μητρικής και πατρικής άδειας ή για λόγους υιοθεσίας, ασθένειας, φροντίδας ηλικιωμένων, μακροχρόνιου τραυματισμού, εκπαίδευσης, επιμόρφωσης, εθελοντισμό  ή για λόγους πανδημίας“, σχολίασε η ίδια.

 

Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εν μέσω πανδημίας εκατομμύρια  γυναίκες παγκοσμίως έχασαν τη δουλειά τους, και αυτή είναι σίγουρα μια καλή συγκυρία για τέτοιου είδους αλλαγές.

 

Ο Bef Ayenew, στέλεχος του LinkedIn, προανήγγειλε περισσότερες αλλαγές στο άμεσο μέλλον, σημειώνοντας ότι η πλατφόρμα θα παρέχει νέα ευελιξία σε όσους σταμάτησαν να εργάζονται για κάποιο χρονικό διάστημα, προσθέτοντας νέους τίτλους όπως, «parental leave», «family care leave» ή «sabbatical».

 

Τέτοιες αλλαγές ανοίγουν φωτεινούς δρόμους για την εξέλιξη των μέχρι σήμερα κοινωνικών σταθερών, τις οποίες οφείλουμε να εξελίσσουμε. Ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια είναι και αυτό της γονεϊκότητας.   

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath