Home / Good Life  / Μαγικοί προορισμοί για τις διακοπές των Χριστουγέννων- Μέρος 2ο

Μαγικοί προορισμοί για τις διακοπές των Χριστουγέννων- Μέρος 2ο

Μαγικοί προορισμοί στην Ελλάδα για τις χειμερινές σας αποδράσεις. 

Στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος θα σας παρουσιάσουμε τρεις ξεχωριστούς προορισμούς στην Ελλάδα για τις χειμερινές σας εξορμήσεις. Συλλέξαμε τους πιο μαγικούς και συναρπαστικούς προορισμούς για τις χειμερινές σας αποδράσεις. 

 
Αράχωβα.

Ο πιο πολυτελής χειμερινός προορισμός για όσους θέλουν να ξεκουραστούν στις διακοπές τους σε χιονισμένα θέρετρα και ξενώνες αλλά και να διασκεδάσουν με χειμερινά σπορ. Μια κοσμοπολίτικη περιοχή, που αποτελεί την πιο διάσημη χειμερινή απόδραση για αξέχαστες διακοπές. Η Αράχωβα αποτελεί έναν μοναδικό ταξιδιωτικό θησαυρό καθώς συνδυάζει την απαράμιλλή ομορφιά της φύσης, με το πετρόκτιστο χωριό και τους πολυτελείς ξενώνες και το πιο δημοφιλές χιονοδρομικό κέντρο της χώρας τον Παρνασσό με εξαιρετικής ποιότητας νυχτερινή ζωή και διασκέδαση.

 

 
Ελάτη.

Ένα όμορφο ορεινό χωριό μέσα στα έλατα που βρίσκεται στον νομό Τρικάλων και  είναι χτισμένη αμφιθεατρικά, στις πλαγιές του βουνού Κόζιακα απέναντι από τα Μετέωρα. Ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν την φύση αλλά και τα χειμερινά σπορ, αφού κοντά στην Ελάτη, βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου. Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν διάφορες δραστηριότητες όπως ποδήλατο βουνού, αναρρίχηση στον Κόκκινο βράχο αλλά και πεζοπορία στα δασικά μονοπάτια της περιοχής. Ακόμη, οι πέτρινοι και ξύλινοι ξενώνες της, τα παραδοσιακά ταβερνάκια µε τις τοπικές λιχουδιές και το μοναδικής ομορφιάς φυσικό τοπίο θα σας συναρπάσουν.

 

 

Νυμφαίο.

Ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ελλάδας, το πετρόκτιστο Νυμφαίο, βρίσκεται στα ανατολικά του νομού Φλώρινας σε υψόμετρο 1.350μ.Το χωριό είναι χτισμένο αμφιθεατρικά, χαρίζοντας απίστευτη θέα στους επισκέπτες που μπορούν να θαυμάζουν την φυσική ομορφιά της περιοχής. Ο παραδοσιακός οικισμός του Νυμφαίου προκαλεί ενθουσιασμό στους επισκέπτες χάρις στην ξεχωριστή του αρχιτεκτονική, την μικρή πέτρινη πλατεία του, τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια του, τα καλντερίμια και τους πολυτελείς παραδοσιακούς ξενώνες του. Επισκεφτείτε τα ταβερνάκια τις περιοχής για να δοκιμάσετε παραδοσιακές γεύσεις αλλά και το Πάρκο Άγριας Φύσης και το Περιβαλλοντικό Κέντρο Αρκτούρος, για να αισθανθείτε πιο κοντά στην φύση.

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!