Home / Family  / Μαγειρέψετε βιώσιμα και υγιεινά με το παιδί σας!

Μαγειρέψετε βιώσιμα και υγιεινά με το παιδί σας!

Tips και συνταγή για να μάθετε στο παιδί σας πώς μπορούμε να τρώμε υγιεινά και πιο “πράσινα”.

 

Η διατροφή και η μαγειρική μπορεί να γίνει ένας τρόπος να δεθείτε περισσότερο με το παιδί σας, να περάσετε δημιουργικό χρόνο μαζί και να του μάθετε σημαντικά πράγματα. Βλέποντας την περιβαλλοντολογική κατάσταση που επικρατεί ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να αλλάζουμε τις καθημερινές μας συνήθειες και να τις μεταδίδουμε στις επόμενες γενιές.

Πριν ετοιμάσουμε το γεύμα μας οργανωνόμαστε και κάνουμε λίστα με όσα χρειαζόμαστε. Πηγαίνουμε στο super market με την υφασμάτινη τσάντα, βλέπουμε τις ετικέτες των τροφίμων και προσπαθούμε να μειώνουμε την σπατάλη του φαγητού μας. Προσπαθούμε να ενσωματώσουμε στο πρόγραμμα μας φυτικά τρόφιμα. Αφού μαγειρέψουμε και φάμε βάζουμε μπρος την ανακύκλωση! Ανακαλύψτε και μία πολύ νόστιμη συνταγή που μπορείτε να δοκιμάσετε!

 

Burger με μπιφτέκι φακής

Υλικά

2,5 φλ φακές βρασμένες

Μισό φλ βρώμη

1,5 φλ αλέυρι ολικής

Μισό ματσάκι άνηθο

Μισό ματσάκι μαϊντανό

1 φλ φέτα τριμμένη

2 κ σ λάδι

αλάτι

φρεσκοκομμένο πιπέρι

σος γιαουρτιού

ψωμάκια burger

2 κρεμμύδια μεσαία ξερά φιλοκομμένα

500 γρ φακές

4-6 κ σ λάδι

μισό φλ χυμός από φρέσκιες ντομάτες

2-3 φύλλα δάφνης

στικς καννέλα


Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, σοτάρουμε με το λάδι. Στο μίγμα προσθέτουμε τις φακές και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με λίγο χυμό ντομάτας, ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης, την κανέλλα και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν.
Τις αφήνουμε να βράζουν σε μέτρια φωτιά και συμπληρώνουμε με νερό οποτεδήποτε χρειαστεί. Όταν οι φακές έχουν μαλακώσει τις αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα (για να στραγγίσει το ζουμί).


Τις αλέθουμε στο multi μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη βρώμη και το αλεύρι και τις δουλεύουμε μέχρι να γίνουν μια κρέμα. Βάζουμε το μαλακό μίγμα σε μπολ μαζί με τη βρώμη και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπιφτεκάκια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα ραντίζοντάς τα με λίγο λάδι. Τα ψήνουμε στον αέρα στους 180-200 μέχρι να ροδίσουν.

 

Πηγή: Med Nutrition  

Συντάκτης: Ιωάννα Κατσαρόλη

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.