Home / Family  / Μία χειρονομία που μπορεί να σώσει ζωές

Μία χειρονομία που μπορεί να σώσει ζωές

Εσείς ξέρετε την χειρονομία που συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας;

 

Πριν λίγες μέρες, μία αγνοούμενη 16χρονη στην Αμερική τράβηξε την προσοχή ενός μοτοσικλετιστή, κάνοντας μια χειρονομία που είδε στο Tik Tok. Ο άνδρας κάλεσε την αστυνομία και κατάφεραν έτσι να βρούνε τον απαγωγέα της. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπου αυξήθηκαν κατά πολύ τα ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας, έγινε γνωστή μια χειρονομία στο TikTok, η οποία απ΄ότι αποδείχθηκε μπορεί να σώσει ζωές.

Με το συγκεκριμένο τρόπο, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα του, το θύμα μπορεί να καλέσει για βοήθεια με μη λεκτικό τρόπο και να δείξει σε τι κατάσταση βρίσκεται. Η σηκωμένη παλάμη με ανοιχτά τα δάχτυλα σημαίνει ότι θέλω να μιλήσω, ο αντίχειρας μπροστά φέρνει το πρόβλημα στην επιφάνεια και τέλος η κλειστή παλάμη αποδεικνύει τον εγκλωβισμό. Το συγκεκριμένο “σινιάλο” αποτελεί μια περίπτωση θετικής συμβολής των social media και μπορεί, πραγματικά, να σώσει ζωές.

 

 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.