Home / Wellness  / Health  / Μήπως σου λείπει βιταμίνη D;

Μήπως σου λείπει βιταμίνη D;

Μήπως σου λείπει βιταμίνη D;
Τελικά μήπως δεν έχεις όσο βιταμίνη D χρειάζεται;

Αν παρατηρείς πως έχεις κάποιο από τα παρακάτω -ή και περισσότερα συμπτώματα, τότε ίσως σου λείπει βιταμίνη D. Βέβαια πριν οδηγηθείς σε κάποιο συμπέρασμα, καλό είναι να κλείσεις ένα ραντεβού με τον γιατρό σου και να κάνεις συγκεκριμένες αιματολογικές εξετάσεις.

Παρόλα αυτά δες αν έχεις εμφανίσει κάποιο από τα παρακάτω και σκέψου μήπως έχεις ανάγκη από βιταμίνη D, την οποία παίρνουμε φυσικά από την έκθεσή μας στον ήλιο και από συμπληρώματα διατροφής.

 
Μήπως σου λείπει βιταμίνη D;

Η ηλιοθεραπεία -πάντα με μέτρο, αντηλιακό και προστασία- μπορεί να είναι ευεργετική για τον οργανισμό σου.

 

Αισθάνεσαι συνέχεια κουρασμένη.

Μπορεί οι απαιτήσεις τις καθημερινότητας να έχουν γίνει πιο πιεστικές, όμως υπάρχει περίπτωση να μην είναι αυτός μόνο επαρκής λόγος που νιώθεις συνέχεια κουρασμένη. Η έλλειψη βιταμίνης D οδηγεί στη μη παραγωγή ενέργειας, με αποτέλεσμα να νιώθουμε συνέχεια κουρασμένοι. Η αυξημένη κούραση μας κάνει να μην μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στην καθημερινότητα και να μην είμαστε δραστήριοι.

 
Δεν έχεις διάθεση.

Είσαι υποτονική και η διάθεσή σου είναι συνήθως κατεβασμένη. Σίγουρα σε έχει επηρεάσει η πανδημία και ό,τι δυσκολία αυτή έφερε, αλλά μήπως δεν είναι μόνο αυτό; Η κατάθλιψη, οι εναλλαγές της διάθεσης και η μελαγχολία συνδέονται με έλλειψη της βιταμίνης D. Η συγκεκριμένη βιταμίνη επιδρά θετικά στις περιοχές του εγκεφάλου που επηρεάζουν τη διάθεση, κάνοντάς μας να αισθανόμαστε πιο χαρούμενοι και αισιόδοξοι.

 

Πόνοι που διαρκούν καιρό.

Αν πονάς σε διάφορα σημεία του σώματός σου και οι πόνοι αυτοί διαρκούν πολύ καιρό χωρίς να φεύγουν και να ανακουφίζεσαι τότε ίσως πρέπει να το ψάξεις με αιματολογικές εξετάσεις για να δεις τα επίπεδα της βιταμίνης D στον οργανισμό σου. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, η επαρκής πρόσληψη της συγκεκριμένης βιταμίνης μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα των χρόνιων πόνων.

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!