Home / Wellness  / Mind  / Μήπως ήρθε η στιγμή να ξεκινήσετε διαλογισμό;

Μήπως ήρθε η στιγμή να ξεκινήσετε διαλογισμό;

Μήπως ήρθε η στιγμή να ξεκινήσετε διαλογισμό;
Με 5′ διαλογισμό την ημέρα θα αναδείξετε τον πιο cool εαυτό σας. 

Αν αισθάνεστε πως το στρες σας κατακλύζει, οι άσχημες σκέψεις κυριεύουν το μυαλό σας, η διάθεσή σας παίρνει την κατιούσα και έχετε επειγόντως ανάγκη από ανάσες ηρεμίας, τότε ίσως πρέπει να σκεφτείτε τον διαλογισμό.  

 

Μήπως ήρθε η στιγμή να ξεκινήσετε διαλογισμό;

Διαλέξτε τη στιγμή της ημέρας που σας βολεύει και ξεκινήστε το meditation. Ο διαλογισμός θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε την ωραιότερη εκδοχή του εαυτού σας.

 

Πώς θα κάνω διαλογισμό;

Σας βρήκαμε ένα video για να ξεκινήσετε εύκολα το ταξίδι σας στον διαλογισμό. Πολλοί υποστηρίζουν πως μόνο 5 λεπτά την ημέρα αρκούν για να δείτε αλλαγές στον εαυτό σας και την καθημερινότητά σας. Πιο συγκεκριμένα με τον διαλογισμό θα:

 

  1. Ενισχυθεί το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
  2. Αισθάνεστε λιγότερη θλίψη. 
  3. Νιώθετε ευεξία και περισσότερο χαρούμενοι. 
  4. Αυξήσετε τα επίπεδα της ενέργειάς σας. 
  5. Διαχειριστείτε καλύτερα το άγχος σας και τα όσα αρνητικά αυτό συνεπάγεται. 
  6. Γίνετε περισσότερο παραγωγικοί. 
  7. Αυξήσετε τον αυτοέλεγχό σας. 
  8. Γίνετε πιο συμπονετικοί. 
  9. Νιώθετε πιο ήρεμοι. 
  10. Αισθάνεστε περισσότερα θετικά παρά αρνητικά συναισθήματα. 

 

Μην ξεχνάτε: Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το περιβάλλον στο οποίο διαλογίζεστε. Για αυτό είναι καλό να δημιουργήσετε ένα meditation spot στο σπίτι σας που θα αποπνέει ηρεμία και ασφάλεια, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην ψυχική σας αποφόρτιση και ευεξία. 

 

 

Λύσεις τεχνητού φωτισμού, όπως κεριά και μάλιστα αρωματικά, είναι επίσης ωραίες προσθήκες για το home meditation spot σας.

 

 

Πώς θα φτιάξετε το απόλυτη home – meditation spot. 
  • Επιλέξτε ένα μέρος στο σπίτι σας με πολύ φυσικό φως. Τα σημεία στο σπίτι σας με παράθυρο, μπαλκονόπορτα και γενικότερα ανοίγματα που επιτρέπουν την εισροή φυσικού φωτός, είναι ιδανικά. 
  • Κρατήστε το μέρος αυτό καθαρό. Η καθαριότητα και η οργάνωση βάζουν σε τάξη όχι μόνο τον χώρο σας αλλά και τη σκέψη σας και σας απαλλάσσει από την ένταση. 
  • Νότες πράσινου. Μία εξαιρετική ιδέα που ευνοεί τη χαλάρωση και την ηρεμία, είναι η προσθήκη του πράσινου χρώματος στον χώρο σας. Διακοσμήστε με πράσινα deco στοιχεία ή τοποθετήστε στο meditation spot σας φυτά εσωτερικού χώρου. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!