Home / Good Life  / Μήλος: ένα από τα ομορφότερα νησιά του Αιγαίου

Μήλος: ένα από τα ομορφότερα νησιά του Αιγαίου

Μήλος: ένα από τα ομορφότερα νησιά του Αιγαίου
Μήλος: Η όμορφη πατρίδα της Θεάς Αφροδίτης. 

Ως το καλύτερο νησί της Ευρώπης (Best Island of Europe) για το 2019, ψηφίστηκε η Μήλος από τους αναγνώστες του κορυφαίου αμερικάνικου ταξιδιωτικού περιοδικού “Travel and Leisure”. Ο τίτλος αυτός ανήκει δικαιωματικά στην γοητευτική Μήλο, που ξεχωρίζει χάρη στην απίστευτη ομορφιά της.

 

Μήλος: ένα από τα ομορφότερα νησιά του Αιγαίου

 

 

Σύμφωνα με το περιοδικό: «Το νησί είναι γνωστό ως ο τόπος όπου ανακαλύφθηκε το περίφημο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου. Όμως οι επισκέπτες εξακολουθούν να βρίσκουν τους δικούς τους θησαυρούς […]. Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια, πεζοπορήστε τους ηφαιστειακούς κρατήρες, περιπλανηθείτε στα μνημεία ή χαλαρώστε στις καλυμμένες με λευκή άμμο παραλίες με θέα τα γαλαζοπράσινα νερά. Ακόμη και ο μεγαλύτερος οικισμός, ο Αδάμαντας, που διαθέτει δύο μουσεία και πολλά boutique hotels, παραμένει σε μεγάλο βαθμό απαλλαγμένος από τα πλήθη που κατακλύζουν άλλα ελληνικά νησιά. Και, όπως επεσήμανε ένας λάτρης του νησιού “παραμένει πολύ προσιτό”».

 

Πράγματι, η Μήλος αποτελεί έναν ονειρικό προορισμό για τους επισκέπτες. Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική με ολόλευκα σπίτια, γραφικά σοκάκια και φυσικά καταγάλανα νερά συνθέτουν ένα νησί τόσο σαγηνευτικό, όσο και η θεά Αφροδίτη. 

 

Μήλος: ένα από τα ομορφότερα νησιά του Αιγαίου

 

Must visit. 

Επισκεφτείτε την Πλάκα, πρωτεύουσα της Μήλου, που θα σας καταπλήξει με την μαγική της ατμόσφαιρα. Είναι κτισμένη σε ύψωμα 220μ., προσφέροντας στον επισκέπτη καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα. Μια βόλτα στη Χώρα επιβάλλεται. Περπατήστε στις παλιές γειτονιές και στα στενά πλακόστρωτα σοκάκια, χαζέψτε τα γραφικά μαγαζάκια και αφεθείτε στον γνήσιο κυκλαδίτικο αέρα του νησιού, που θα σας ανταμείψει. 

 

Εξαιρετικής ομορφιάς είναι και το κάστρο, το οποίο βρίσκεται περιμετρικά της πόλης. Εκεί, στα θεμέλια μιας πολύ παλιάς εκκλησίας που ανατινάχτηκε από τους Γερμανούς, βρίσκεται χτισμένη και η εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου.

 

Μήλος: ένα από τα ομορφότερα νησιά του Αιγαίου

Μήλος: ένα από τα ομορφότερα νησιά του Αιγαίου

 

 

Το νησί διαθέτει περισσότερες από 70 ονειρεμένες παραλίες. Επισκεφθείτε μεταξύ άλλων την  παραλία Φυροπόταμος, Μανδράκια, Σαρακίνικο με τα λευκά βράχια, κάντε μπάνιο στη Φυριπλάκα, που έχει πλούσια αμμουδιά με χρωματιστές πέτρες ή πάτε για βουτιές στον Προβατά με την λεπτόκοκκη κοκκινωπή αμμουδιά. 

 

 

 

Good to know. 

Tο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Natura 2000 πρόσφατα ανακήρυξε μερικές περιοχές της Μήλου ως πολύ σημαντικά οικολογικά πάρκα. Το νησί φιλοξενεί είδη υπό εξαφάνιση όπως το φίδι Vipera Lebetina, τη σαύρα Podareis Milensis και τη Μεσογειακή φώκια, Μονάχους-Μονάχους.

 

Το νησί έχει περίπου 125 χιλιόμετρα ακτογραμμής με αμέτρητες πανέμορφες παραλίες που κόβουν την ανάσα χάρη στα καταγάλανα ή τιρκουάζ νερά τους και τις λευκές ανόθευτες ακτές τους. 

 

 

 

 

Η Αφροδίτη της Μήλου, το πασίγνωστο και εντυπωσιακό άγαλμα της ελληνιστικής εποχής, βρέθηκε το 1820 στη Μήλο, σε αγροτική περιοχή στη θέση της οποίας υπήρχε αρχαίος οικισμός. Έκτοτε φιλοξενείται στο Μουσείο του Λούβρου, ενώ στο μουσείο της Μήλου υπάρχει πιστό αντίγραφο του πρωτότυπου έργου μετά από δωρεά των Γάλλων. 

 

Η Μήλος είναι ηφαιστειογενές νησί με ιδιαίτερα τοπία μοναδικής ομορφιάς. Τα διαφορετικού είδους πετρώματα που βρίσκονται στο νησί αποτελούν αντικείμενο μελέτης επιστημόνων από όλο το πλανήτη.

 

 

Πηγή: travelandleisure.com

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!