Home / Lifestyle  / Μέριλ Στριπ η κορυφαία ηθοποιός του Χόλιγουντ

Μέριλ Στριπ η κορυφαία ηθοποιός του Χόλιγουντ

H Μέριλ Στριπ στο μικροσκόπιο.

 

Η Μέριλ Στριπ γεννήθηκε στο Σάμιτ του Νιου Τζέρσεϊ  και το πλήρες όνομά της είναι με το όνομα Μέρι Λουίζ Στριπ. Μεγάλωσε στο Μπέρναρντσβιλ και ολοκλήρωσε τις θεατρικές σπουδές της στο Βάσαρ, στο Ντάρτμουθ και στο Γέιλ.

 

Όπως πολλοί άλλοι ηθοποιοί η Μέριλ Στριπ εργάστηκε ως σερβιτόρα στο Hotel Somerset πριν ξεκινήσει την καριέρα της. Ακόμη, όταν σπούδαζε Δράμα στο Γέιλ, παράλληλα ασχολήθηκε με την δακτυλογράφηση για να βγάζει τα προς το ζην.

 

 

Έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο το 1977 με την ταινία «Τζούλια».  Μάλιστα τότε άρχισε να αμφισβητεί την επιθυμία της να βρίσκεται στον χώρο της υποκριτικής. Μετά από ένα περιστατικό που συνέβη στην ταινία η ηθοποιός ένιωθε πως έκανε ένα τρομερό λάθος. Όπως δήλωσε και η ίδια αργότερα «Σκεφτόμουν πως δεν θα κάνω άλλες ταινίες… Μισώ αυτήν την βιομηχανία».

 

Παρόλη την απογοήτευσή της, συνέχισε στον χώρο του θεάματος και η επιτυχία δεν άργησε να έρθει. Οι ταινίες «Ο Ελαφοκυνηγός» και «Κράμερ εναντίον Κράμερ» την καθιέρωσαν στο χώρο του σινεμά, προσφέροντάς την καλλιτεχνική αλλά και εμπορική αναγνώριση.

 

 
Μέριλ Στριπ, μια σπουδαία κινηματογραφική προσωπικότητα.

Το ταλέντο της είναι αδιαπραγμάτευτο από τους κριτικούς, τους ανθρώπους του χώρου αλλά και το κοινό. Είναι αξιοσημείωτο πως στην μακρά της πορεία, έχει καταφέρει να μην απορριφθεί σχεδόν ποτέ από ρόλους. Οι ρόλοι τους οποίους τελικά δεν έπαιξε ήταν μόνο τέσσερις. Πιο συγκεκριμένα δεν υποδύθηκε, την Michelle Straton στο «American Gigolo», την Patsy Cline στο «Sweet Dreams», την Miss Kenton στο «The Remains of the Day»,  και την Elizabeth στο «I στην Elizabeth».  

 

 

Έχει κερδίσει πλήθος βραβείων και διακρίσεων. Ακόμη, έχει βραβευτεί τρεις φορές με το πολυπόθητο αγαλματίδιο από τα Βραβεία Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (Όσκαρ) για τους ρόλους της στις ταινίες «Κράμερ εναντίον Κράμερ», «Η Εκλογή της Σόφι» και «Η Σιδηρά Κυρία».

 

Σε ό,το αφορά την προσωπική της ζωή ήταν αρραβωνιασμένη με τον ηθοποιό Τζον Καζάλ, ο οποίος απεβίωσε από καρκίνο στους πνεύμονες το 1978. Τον ίδιο χρόνο η ηθοποιός παντρεύτηκε τον γλύπτη Ντον Γκάμερ με τον οποίο απέκτησε τέσσερα παιδιά.

 

 

Τα παιδιά της δεν θα μπορούσαν να μην κληρονομήσουν τις καλλιτεχνικές ανησυχίες των γονιών τους. Ο γιος της Χένρι είναι μουσικός και τραγουδιστής, οι κόρες της Μάμι και Γκρέις είναι ηθοποιοί, ενώ η μικρότερη της οικογένειας Λουίσα ακολουθεί καριέρα μοντέλου.

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!