Home / Good Life  / Art & Culture  / Μένουμε σπίτι και βλέπουμε online θέατρο

Μένουμε σπίτι και βλέπουμε online θέατρο

 

Η κατάσταση στη χώρα μας είναι κρίσιμη και η κυβέρνηση ανακοινώνει καθημερινά νέα μέτρα, τα οποία έχουν σαν στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού. Ο χώρος του θεάτρου υπέστη το μεγαλύτερο πλήγμα παρ’ όλα αυτά κινητοποιήθηκε αμέσως.

 

Το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης και μοναδικοί δημιουργοί ανεβάζουν θεατρικές παραστάσεις ενώ εμείς μένουμε σπίτι!

 

 

 

 

Ένα συγκλονιστικό αρχείο με  θρυλικές παραστάσεις που άφησαν εποχή αποκτά ξαφνικά νέο νόημα. Ο λόγος για το οπτικοακουστικό αρχείο του Εθνικού Θεάτρου, που αυτές τις κρίσιμες μέρες του περιορισμού των κινήσεων και της διασκέδασης μας, είναι  δυνατό να γίνει μία νέα πηγή τόσο ψυχαγωγίας όσο και γνώσης. Περιλαμβάνει πολλές  παιδικές θεατρικές παραστάσεις, προηγούμενων ετών, σκηνοθετημένες από γνωστούς καλλιτέχνες, όπως η Κάρμεν Ρουγγέρη, η Μαριάννα Τόλη κ.α.

 

http://www.nt-archive.gr/plays.aspx

 

 

 

 

 

 

Το Θέατρο Τέχνης, μπροστά σε αυτή την πρωτόγνωρη για όλους μας κατάσταση, ανακοινώνει το σχεδιασμό δυνατότητας παρακολούθησης των παραστάσεων μέσω διαδικτύου.

Έτσι από την ερχόμενη εβδομάδα, οι φίλοι του Θεάτρου Τέχνης, με ένα χαμηλό αντίτιμο, θα έχουν τη δυνατότητα on demand παρακολούθησης των τρεχουσών παραστάσεων μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Θεάτρου Τέχνης. Η νέα αυτή δυνατότητα αφορά σε παραστάσεις της σεζόν που παίζονται αυτή τη στιγμή στις δύο σκηνές του και απευθύνονται τόσο στο ενήλικο, όσο και στο εφηβικό και παιδικό κοινό.

 

 

http://www.theatro-technis.gr/

 

 

 

 

 

 

 

Παράλληλα θεατρικές παραστάσεις που έκλεψαν το χειροκρότημα από την πρώτη στιγμή ανεβαίνουν ελεύθερα στο διαδίκτυο από τους δημιουργούς, επαναπροσδιορίζοντας για λίγο την ζωντανή σχέση ηθοποιού-θεατή.

 

 

«Άφιξις»

 

 

Ο Αργύρης Ξάφης, παρέα με τους συνεργάτες του, ανέβασαν στο youtube την παράσταση «Άφιξις», της ομάδας ΠΥΡ. Η παράσταση είναι βασισμένη στη Μνηστηροφονία από την ομηρική Οδύσσεια και παρουσιάστηκε στη Μικρή Επίδαυρο το 2017 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.

 

σκηνοθεσία: Ιώ Βουλγαράκη

ηθοποιοί: Γιώργος Δικαίος, Δέσποινα Κούρτη, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Μαίρη Μηνά, Γιώργος Μπινιάρης, Αργύρης Ξάφης, Γιώργος Παπαγεωργίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κεντρική φωτογραφία: θεατρικό έργο «Χρύσιππος»

 

 

 

 

 

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein