Home / Family  / Μάκης Ανανιάδης: “Η νέα εποχή του KIDOT επιφυλάσσει εκπλήξεις!”

Μάκης Ανανιάδης: “Η νέα εποχή του KIDOT επιφυλάσσει εκπλήξεις!”

Mια “ανάσα” πριν την πραγματοποίηση του 4ου KIDOT Festival, ο διοργανωτής του, Μάκης Ανανιάδης, μας μιλά για το μεγαλύτερο ελληνικό family festival. 

 

Το KIDOT Festival επιστρέφει δυναμικά στη Θεσσαλονίκη, στον υπαίθριο χώρο της ΔΕΘ Helexpo, αυτό το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Οκτωβρίου 2022. Εν αναμονή μιας ακόμα μοναδικής διοργάνωσης, γεμάτης εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους, μιλήσαμε με τον διοργανωτή του, Μάκη Ανανιάδη. Ο ίδιος μάς μίλησε για το ξεκίνημα και την εξέλιξη του αγαπημένου μας family festival, ενώ μας αποκάλυψε μερικά από τα φετινά, ξεχωριστά new entries!

 

Πότε και πώς “γεννήθηκε” η ιδέα του KIDOT Festival και ποιοι ήταν οι αρχικοί σου στόχοι;

Μια εργασία με θέμα το event management, στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού μου, ήταν αρκετή για να γεννηθεί η ιδέα της δημιουργίας ενός φεστιβάλ για όλη την οικογένεια. Η συνάντησή μου με την Αγάπη, που έμελλε να γίνει συνδημιουργός του KIDOT Festival, έφερε στο “τραπέζι” ιδέες, ανησυχίες και όνειρα. Έτσι, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο φεστιβάλ, το οποίο θα στηρίζεται σε μια ολιστική προσέγγιση της οικογένειας. Εξαρχής θέλαμε να μπορούν να συνυπάρξουν όλα τα μέλη της στον ίδιο χώρο, με δράσεις που θα εμπνέουν το καθένα ξεχωριστά.

 

 

Γιατί να επισκεφτεί κανείς το KIDOT Festival και ποιες εμπειρίες θα αποκομίσει;

Στις δύο μέρες του KIDOT Festival παιδιά και γονείς θα περάσουν ποιοτικό χρόνο μέσω της διάδρασης, αλλά και μεμονωμένα. Πραγματοποιούνται βιωματικά εργαστήρια για παιδιά, που συνδυάζουν τη μάθηση με την ψυχαγωγία, διασκεδαστικά side events για μικρούς και μεγάλους, market προϊόντων και υπηρεσιών από τις πιο καινοτόμες επιχειρήσεις της Ελλάδας και πολλά ακόμα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μέλος της οικογένειας μπορεί να απασχοληθεί δημιουργικά με αυτό που του αρέσει. Επίσης, είναι ιδιαιτέρως σημαντικό ότι οι δράσεις του KIDOT Festival απευθύνονται σε παιδιά όλων των ηλικιών, ενώ μπορούν να συμμετέχουν σε αυτές όσες φορές θέλουν, χωρίς περιορισμούς.

 

Τι καινούργιο πρόκειται να δούμε και να ζήσουμε στο φετινό, 4ο κατά σειρά, KIDOT Festival;

Φέτος, μετά από δύο χρόνια απουσίας, έχουμε ενισχύσει το πρόγραμμα του φεστιβάλ με πολλές ανατροπές και εκπλήξεις!

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει ενισχυθεί με θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες από αγαπημένες ομάδες και καλλιτέχνες, meet ups με influencers, live interviews και talks από καταξιωμένους ειδικούς. Επιπλέον, έχουν διαμορφωθεί game areas για ατελείωτο παιχνίδι και θεματικά playgrounds (π.χ. preschool, Adventure κ.ά.). Μπορεί κανείς να δει εδώ αναλυτικά τις φετινές μοναδικές δράσεις. Τέλος, αν κάποιος προμηθευτεί το εισιτήριό του μέσα από το viva.gr, μπαίνει αυτόματα στην κλήρωση για το μεγάλο δώρο-έκπληξη, που θα κληρωθεί κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ!

 

 

Το KIDOT Festival κλείνει 4 χρόνια. Πώς νιώθεις για τη διαρκή εξέλιξή του; 

Θα μπορούσα να πω ότι το νιώθω σαν ένα παιδί, στο οποίο επιθυμώ να μεταδώσω σημαντικές αξίες και όνειρα. Κάθε γονιός θέλει να προσφέρει στο παιδί του όλα όσα μπορούν να το βοηθήσουν και να του δώσουν σιγουριά και σταθερότητα παρά τις δυσκολίες. Η μεγαλύτερη επιθυμία μου είναι να βλέπω το KIDOT να βρίσκει πάντα το κίνητρο να εξελίσσεται δημιουργικά, με ακόμα πιο φρέσκες ιδέες και αναβαθμισμένες δράσεις!

 

 

Το KIDOT Festival φέρνει κοντά όλη την οικογένεια. Αλήθεια, τι περιλαμβάνει για εσένα ο όρος “οικογένεια”; 

Για εμένα οικογένεια δεν είναι μόνο η βιολογική, αλλά όλοι οι άνθρωποι, πλάι στους οποίους νιώθω ο εαυτός μου. Εκείνοι που μπορούν να σου προσφέρουν απλόχερα ασφάλεια, αγάπη και θαλπωρή. Με αυτούς τους ανθρώπους μοιράζομαι συναισθήματα και ξέρω ότι θα είναι στο πλάι μου σε κάθε πιθανή συνθήκη, χαράς ή λύπης.

 

 

Πώς οραματίζεσαι το μέλλον του KIDOT;

Η νέα εποχή του KIDOT επιφυλάσσει εκπλήξεις, όπως ο σχεδιασμός και η πραγματοποίηση πολυθεματικών φεστιβάλ, events, online & offline projects. Παράλληλα, δημιουργούμε content για τη δική μας κοινότητα, αλλά και για επιχειρήσεις, οι οποίες θέλουν να συνδέσουν αποτελεσματικά το brand τους με το παιδί και την οικογένεια. Μπορείτε να μαθαίνετε όλα τα νέα μας μέσα από τη σελίδα μας kidot.gr . Stay tuned για τα ακόμα ομορφότερα, που έρχονται σύντομα!

 

www.kidot.gr
FB: @KIDOT
IG: @kidot.team

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath