Home / Men  / Grooming  / Λούσιμο: Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται;

Λούσιμο: Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται;

Ένα από τα πιο hot ερωτήματα στον τομέα της περιποίησης των μαλλιών είναι το πόσο συχνά πρέπει να γίνεται το λούσιμο. Και η απάντηση σίγουρα δεν είναι κάθε μέρα.

 

Το πρόσωπο και το σώμα μας χρειάζονται συχνή ενυδάτωση, για να λάμψουν και να καταφέρουν να διατηρηθούν υγιή. Ισχύει το ίδιο και για τα μαλλιά μας; Οι περισσότεροι άνδρες, αλλά πολλές φορές και οι γυναίκες, έχουν την εντύπωση ότι τα μαλλιά μας χρειάζονται καθημερινό λούσιμο. Ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι λάθος. Αν λουζόμαστε τόσο συχνά, μόνο δυσάρεστα αποτελέσματα θα έχουμε. Η ανδρική τρίχα χρειάζεται λούσιμο 2-3 φορές την εβδομάδα, για να καταφέρετε να διατηρήσετε τα μαλλιά σας λαμπερά.

 

 

Το λούσιμο που δε γίνεται καθημερινά μπορεί να φέρει λιγότερη λιπαρότητα. Ξεκινήστε προοδευτικά να λούζεστε κάθε δεύτερη μέρα, για να εκπαιδεύσετε την τρίχα σας. Αν συνηθίσετε τα μαλλιά σας σε καθημερινή επαφή με το νερό, αυτά θα “ζητάνε” όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν περισσότερη λιπαρότητα. Τα υγιή μαλλιά πρέπει πάντα να επικεντρώνονται στην υγρασία και την περιποίηση και όχι στον υπερβολικό καθαρισμό.

 

 

Αν, όμως, τα μαλλιά σας είναι και πάλι πολύ λιπαρά, τότε το dry shampoo θα βοηθήσει. Το συγκεκριμένο σαμπουάν απορροφά το λίπος του τριχωτού της κεφαλής και αναζωογονεί τα μαλλιά από τη ρίζα. Αυτό το trick θα σας δώσει μία επιπλέον ημέρα χωρίς λούσιμο.

 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.