Home / Beauty  / Λιποαναρρόφηση: 5 μύθοι και τι ισχύει, από από τη Dr Γεωργία Βαδαρλή

Λιποαναρρόφηση: 5 μύθοι και τι ισχύει, από από τη Dr Γεωργία Βαδαρλή

Η λιποαναρρόφηση είναι μια δημοφιλής αισθητική επέμβαση που βοηθά στην αφαίρεση των επίμονων εναποθέσεων λίπους και στη διαμόρφωση του περιγράμματος του σώματος. Ωστόσο, όσο δημοφιλής είναι σαν διαδικασία τόσο περισσότεροι μύθοι κυκλοφορούν γύρω από αυτή.

 

Σε αυτό το άρθρο, θα καταρρίψουμε πέντε συνηθισμένους μύθους σχετικά με τη λιποαναρρόφηση για να δώσουμε μια σαφέστερη εικόνα της διαδικασίας και των πλεονεκτημάτων της.

 

Μύθος 1: Η λιποαναρρόφηση είναι λύση απώλειας βάρους

Μία από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις σχετικά με τη λιποαναρρόφηση είναι ότι αποτελεί μέθοδο απώλειας βάρους. Ωστόσο, η λιποαναρρόφηση δεν προορίζεται για την απώλεια βάρους, αλλά περισσότερο για τη διαμόρφωση του περιγράμματος του σώματος. Έχει σχεδιαστεί για να στοχεύει σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος όπου υπάρχουν επίμονες εναποθέσεις λίπους που αντιστέκονται στη δίαιτα και την άσκηση. Όπως: η κοιλιά, οι μηροί, οι γοφοί, τα χέρια και τα πλαϊνά της μέσης. Δεν υποκαθιστά έναν υγιεινό τρόπο ζωής και είναι σημαντικό να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με τα αποτελέσματα της.

 

 

Μύθος 2: Είναι επώδυνη διαδικασία

Ένας άλλος κοινός μύθος είναι είναι μια επώδυνη διαδικασία. Παρόλο που μπορεί να παρουσιαστεί κάποια δυσφορία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάρρωσης, συνήθως πραγματοποιείται υπό αναισθησία για να ελαχιστοποιηθεί ο πόνος ή η δυσφορία. Οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν ήπια έως μέτρια δυσφορία που μπορεί να αντιμετωπιστεί με παυσίπονα που συνταγογραφούνται από τον πλαστικό χειρουργό. Επιπλέον, η πρόοδος στην τεχνολογία και τις τεχνικές, όπως η χρήση της συσκευής των υπερήχων VASER και λεπτότερων σωλήνων (κάνουλες), έχουν καταστήσει τις διαδικασίες λιποαναρρόφησης πιο άνετες και με συντομότερους χρόνους ανάρρωσης.

 
Μύθος 3: Αναφέρεται μόνο σε γυναίκες

Η λιποαναρρόφηση συνδέεται συχνά με τις γυναίκες, αλλά δεν περιορίζεται μόνο σε αυτές. Οι άνδρες μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τη συγκεκριμένη θεραπεία για την αφαίρεση του περιττού λίπους σε διάφορες περιοχές. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι παρόμοιες τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Τα αποτελέσματα μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικά για την επίτευξη ενός πιο σμιλευμένου σώματος.

 

Μύθος 4: Τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης είναι μόνιμα

Ενώ η λιποαναρρόφηση μπορεί να αφαιρέσει αποτελεσματικά τα επίμονα λιποκύτταρα από τις στοχευμένες περιοχές, δεν εγγυάται μόνιμα αποτελέσματα. Εάν ο ασθενής δε διατηρεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής με σωστή διατροφή και τακτική άσκηση, μπορεί να αναπτυχθούν νέα λιποκύτταρα στις περιοχές που υποβλήθηκαν σε θεραπεία. Είναι σημαντικό να διατηρείτε σταθερό βάρος και να υιοθετείτε υγιεινές συνήθειες μετά τη διαδικασία για να εξασφαλίσετε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι τα λιποκύτταρα που αφαιρούνται κατά τη λιποαναρρόφηση εξαφανίζονται οριστικά. Το όποιο βάρος έχει αυξηθεί μετά τη διαδικασία κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το σώμα.

 
Μύθος 5: Αφήνει ορατές ουλές

Ορισμένα άτομα μπορεί να πιστεύουν ότι η λιποαναρρόφηση αφήνει ορατές ουλές. Ωστόσο, η θεραπεία πραγματοποιείται συνήθως με μικρές τομές που τοποθετούνται στρατηγικά σε δυσδιάκριτες περιοχές. Οι τομές είναι συνήθως μικρότερες από ένα εκατοστό σε μέγεθος και κλείνουν με ράμματα. Με την κατάλληλη φροντίδα και ακολουθώντας τις μετεγχειρητικές οδηγίες του πλαστικού χειρουργού, οι ουλές είναι συνήθως ελάχιστες και ξεθωριάζουν με την πάροδο του χρόνου.

Εν κατακλείδι, η λιποαναρρόφηση είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική διαδικασία για το περίγραμμα του σώματος. Αρκεί να εκτελείται από έναν εξειδικευμένο και έμπειρο πλαστικό χειρουργό.\

 

Επικοινωνήστε με την Dr. Γεωργία Βαδαρλή για μια συμβουλευτική επίσκεψη και βρείτε τη λύση που σας ταιριάζει!

www.vadarli.gr

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.