Home / Beauty  / Λαμπερό δέρμα με βιταμίνη C, νιασιναμίδη και υαλουρονικό

Λαμπερό δέρμα με βιταμίνη C, νιασιναμίδη και υαλουρονικό

Λαμπερό δέρμα
Καθώς το καλοκαίρι βρίσκεται σχεδόν μία ανάσα μακριά, είναι η κατάλληλη στιγμή για να δώσουμε λάμψη στο πρόσωπό μας. Βιταμίνη C, νιασιναμίδη και υαλουρονικό οξύ θα δώσουν τη φρεσκάδα που χρειαζόμαστε για ένα λαμπερό δέρμα.

 

Βιταμίνη C

Στον κόσμο του skin care η βιταμίνη C είναι απόλυτα συνυφασμένη με το λαμπερό δέρμα. Τα οφέλη της αγαπημένης μας βιταμίνης C, από ό,τι φαίνεται, δε σταματούν στην ευεξία του σώματος. Η αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδης δράση της συμβάλλει στη βελτίωση της όψης της επιδερμίδας, στην ενυδάτωσή της, καθώς και στη μείωση των σημαδιών γήρανσης.

 

λαμπερό δέρμα

 

Γνωστή και ως ασκορβικό οξύ, η Βιταμίνη C παράγει κολλαγόνο, δίνει λάμψη στην επιδερμίδα, λειαίνει το πρόσωπο, καταπολεμά τις δυσχρωμίες που οφείλονται στην ακμή και προστατεύει από τα σημάδια γήρανσης. Ταυτόχρονα, έχει την ιδιότητα να προστατεύει την επιδερμίδα ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία. Το θαυματουργό αυτό συστατικό βρίσκεται σε cleansers, serums, λάδια προσώπου και ενυδατικές κρέμες. Η Βιταμίνη C και η χρήση αντηλιακού είναι πλέον ο must συνδυασμός για την πρωινή μας ρουτίνα. Μπορείς να δεις τη λίστα με τα αγαπημένα μας Vitamin C Serums, που προσφέρουν λαμπερό δέρμα, εδώ.

 

Νιασιναμίδη

Η Νιασιναμίδη, ή αλλιώς νικοτιναμίδη, είναι μία μορφή Βιταμίνης Β3. Είναι ένα συστατικό, το οποίο βρίσκεται σε πολλά skin care προϊόντα, καθώς έχει πολλαπλά οφέλη για την επιδερμίδα. Αυτή η υδατοδιαλυτή βιταμίνη συνεργάζεται με τις φυσικές ουσίες που υπάρχουν στο δέρμα μας. Με αυτόν τον τρόπο, ελαχιστοποιεί τους διευρυμένους πόρους, βελτιώνει τον ανομοιόμορφο τόνο της επιδερμίδας και απαλύνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Ταυτόχρονα, έχει τη δυνατότητα να μειώσει τη θαμπάδα του προσώπου, προσθέτοντας φυσική λάμψη στην επιδερμίδα. Αυτό το θαυματουργό συστατικό έχει, επίσης, την ιδιότητα να μειώνει τον αντίκτυπο της περιβαλλοντικής ρύπανσης στο πρόσωπο. Αυτό συμβαίνει διότι η νιασιναμίδη βελτιώνει τον φραγμό του δέρματος.

 

λαμπερό δέρμα

 

Το συστατικό αυτό είναι αρκετά διαδεδομένο, καθώς μπορεί να συνδυαστεί άφοβα με οποιοδήποτε άλλο ενεργό συστατικό στο Skin Care. Ταυτόχρονα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και δύο φορές την ημέρα, τόσο στην πρωϊνή, όσο και στη βραδινή ρουτίνα περιποίησης του προσώπου, για ένα λαμπερό δέρμα.

 

Υαλουρονικό Οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι πλέον ένα από τα πιο πολυσυζητημένα συστατικά. Χρησιμοποιείται τόσο για αισθητικές επεμβάσεις από δερματολόγους, όσο και ως βασικό συστατικό στον τομέα του Skin Care. Και δεν απορούμε γιατί. Το κύριο χαρακτηριστικό του υαλουρονικού οξέος είναι ότι προσφέρει ενισχυμένη ενυδάτωση στην επιδερμίδα μας. Την ενυδάτωση αυτή προσφέρει μέσω την ικανότητάς του να συγκρατεί την απαραίτητη υγρασία στο πρόσωπο. Το υαλουρονικό οξύ βρίσκεται σε κάθε είδος προϊόντος περιποίησης, όπως ενυδατικές κρέμες, κρέμες ματιών και serums. Όπως η νιασιναμίδη, έτσι και το υαλουρονικό είναι απόλυτα ασφαλές για καθημερινή χρήση, συνδυαστικά με άλλα συστατικά, για ένα φυσικά λαμπερό δέρμα.

 

λαμπερό δέρμα

 

Βιταμίνη C, νιασιναμίδη και υαλουρονικό οξύ μπορούν να συνδυαστούν στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησής μας. Ο συνδυασμός αυτός είναι σίγουρο ότι θα προσφέρει την απαραίτητη λάμψη, που χρειαζόμαστε για ένα φυσικά φρέσκο και νεανικό δέρμα.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada