Home / Good Life  / Λέρος: Η ατόφια των Δωδεκανήσων

Λέρος: Η ατόφια των Δωδεκανήσων

Λέρος: Η ατόφια των Δωδεκανήσων
Η Λέρος θα σε αναζωογονήσει, χαρίζοντάς σου τις πιο χαλαρωτικές διακοπές.

Η Λέρος, το νησί της Αρτέμιδος, βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του Αιγαίου στα Δωδεκάνησα, πάνω από την Κάλυμνο. Έχει λιγότερους από 8000 κατοίκους και αποτελεί έναν από τους εναλλακτικούς προορισμούς για τους επισκέπτες, χαρίζοντας ξέγνοιαστες διακοπές. Είναι μικρή σε μέγεθος αλλά προσφέρει στον ταξιδιώτη πολλές ομορφιές και εκπλήξεις. Έχει πολύ πράσινο, ανέγγιχτες παραλίες -πολλές από αυτές με άγρια ομορφιά- και πεντακάθαρα νερά, αξιοθέατα και γραφικούς οικισμούς που θα σε ενθουσιάσουν.

 

Λέρος: Η ατόφια των Δωδεκανήσων

 

 

Ο οικισμός Αγία Μαρίνα είναι πρωτεύουσα του Δήμου της Λέρου, ενώ το Λακκί είναι το κύριο λιμάνι του νησιού. Επιβάλλεται να κάνεις βόλτες και να θαυμάσεις την ξεχωριστή αρχιτεκτονική ανά τους οικισμούς.

 

Λέρος: Η ατόφια των Δωδεκανήσων Λέρος: Η ατόφια των Δωδεκανήσων

Οι ωραιότερες παραλίες του νησιού.

Άλιντα: Από τις μεγαλύτερες παραλίες στο νησί με εντυπωσιακά καταγάλανα νερά. Είναι οργανωμένη με beach bars και ταβέρνες.
Άγιος Σπυρίδωνας: Ένας πανέμορφος ορμίσκος με άμμο, βότσαλο κι ένα ναυάγιο.
Αγία Μαρίνα: Από τις πιο γνωστές παραλίες στη Λέρο, ιδανική για οικογένειες και παιδιά.
Βρωμόλιθος: Από τις δημοφιλέστερες παραλίες με ωραία νερά, beach bars και ταβέρνες.
Δύο Λισκάρια: Γαλάζια νερά που σε μαγεύουν. Εδώ θα απολαύσεις δροσερές βουτιές και χαλάρωση.
Γούρνα: Καθαρά νερά, ηρεμία, σκουρόχρωμη άμμος και δέντρα. Ένας μικρός παράδεισος.
Ξηρόκαμπος: Παραλία που είναι γνωστή για τα βαθιά της κρυστάλλινα νερά. Εδώ πολλοί κάνουν καταδύσεις.
Παναγιά Καβουράδαινα: Αν θέλεις να χαλαρώσεις και να απομονωθείς τότε πρέπει να την επισκεφθείς. Βρίσκεται πολύ κοντά στον Ξηρόκαμπο και είναι μια μικροσκοπική παραλία ανάμεσα στα βράχια. Απλά υπέροχη!
Μερικιά: Όμορφη και ήσυχη παραλία με διάφανα νερά.
Αγία Κιούρα: Απομονωμένη παραλία, ιδανικός τόπος για απόλυτη αποφόρτιση πνεύματος και σώματος. Εδώ οι διακοπές βρίσκουν το πραγματικό τους νόημα.
Μπλεφούτη: Στα βόρεια του νησιού βρίσκεται η παραλία Μπλεφούτης, με βότσαλο και αρκετά αρμυρίκια για σκιά.

 

Λέρος: Η ατόφια των Δωδεκανήσων

Παραλία Μπλεφούτης,

Όταν επισκεφθείς το νησί μια καλή ιδέα είναι να ανακαλύψεις και τα νησιά που βρίσκονται τριγύρω όπως είναι η Κάλυμνος, η Κως λίγο πιο κάτω και οι Λειψοί πιο πάνω.

Μάλιστα, θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις κι άλλα μέρη, καθώς ημερόπλοια συνδέουν καθημερινά το νησί με την Κάλυμνο, τους Λειψούς, τους Αρκιούς, το Αγαθονήσι και την Σάμο.

 

 

 

 

www.leros.gr

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!