Home / Famous Talks  / Κορίνα Βρούσια: Ένα σύγχρονο supergirl!

Κορίνα Βρούσια: Ένα σύγχρονο supergirl!

korina vrousia

Την Κορίνα Βρούσια την έχουμε γνωρίσει εδώ και αρκετά χρόνια, ως beauty influencer μέσα από τη συνεργασία της με πολλά περιοδικά, αλλά και από το δικό της typemystyle.com, όπου μοιράζεται με τους αναγνώστες της και τους followers της διάφορα μυστικά ομορφιάς. Επίσης, ως δημιουργό του ελληνικού brand Coco Fico που αγαπούν celebrities ή μη. Μετά το πρόσφατο launch του pod.gr συναντηθήκαμε -ηλεκτρονικά και από τα σπίτια μας, και μου μίλησε για όλη την πορεία της μέχρι σήμερα, αλλά και για την νέα της και άκρως ενδιαφέρουσα ενασχόληση.

 

Τι είναι το pod.gr και πως προέκυψε η δημιουργία του?

 

Το pod.gr είναι μια νέα μορφή επικοινωνίας και ενημέρωσης από ανθρώπους που αγαπάνε την ιδέα του να σχηματίζουν εικόνες και συναισθήματα με τον ήχο. Η δημιουργία του προέκυψε από την ανάγκη να βγούμε για λίγο από την εποχή της εικόνας και να ανακαλύψουμε ξανά τη σημασία αλλά και την αξία των λέξεων και των ανθρώπων. Η ιδέα ξεκίνησε από το πάθος της Κατερίνας Μπακογιάννη για τα podcast, ο Παύλος Τσίμας αφουγκράστηκε την αγάπη της για αυτά και ο Σταύρος Θεοδωράκης μαζί τους κατάφερε να δώσει σάρκα και οστά. Εμείς όλοι που συμμετέχουμε ακολουθήσαμε εννοείται με απίστευτο ενθουσιασμό! Είναι ωραίο συναίσθημα να ξεκινάς κάτι τόσο καινούργιο και όμορφο!

Υπέροχη πρόκληση τα podcast!

 

 

Με μια ήδη σοβαρή ενασχόληση στον τομέα της ομορφιάς και σημαντικά brands να σε στηρίζουν, πως αποφάσισες να κάνεις κάτι τόσο διαφορετικό?

 

Το θεωρώ φυσική εξέλιξη και ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους που με ξεχώρισαν και μου το πρότειναν. Ήθελα να επιστρέψω στη δημοσιογραφία από όπου ξεκίνησα αλλά με νέους όρους. Με απόλυτη ελευθερία και ανθρώπους που να πιστεύουν σε εμένα! Το βρήκα λοιπόν, αυτό που έψαχνα και είμαι τρομερά ευγνώμων.

 

Korina VrousiaKorina Vrousia

Photos by Alexandros Makris

 
Ποιοι συμμετέχουν και τι αναμένουμε ακόμα? Θέλεις να μοιραστείς κάτι με τους αναγνώστες μας?

 

Η ομάδα είναι μεγάλη και όλοι οι καλοί χωράνε. Υπάρχουν όλοι αυτοί οι αγαπημένοι δημοσιογράφοι – Σταύρος Θεοδωράκης, Παύλος Τσίμας, Κατερίνα Μπακογιάννη, Νίκη Λυμπεράκη και πολλοί ακόμη, άνθρωποι του πνεύματος όπως ο Χρήστος Χωμενίδης του οποίου τα podcast ακούω φανατικά, ο σκηνοθέτης των Άγριων Μελισσών Λευτέρης Χαρίτος, η ηθοποιός Μαρία Σολωμού, stand up comedians, άνθρωποι της περιπέτειας που παρουσιάζουν ιστορίες πέρα από τα όρια και πολλά, πολλά ακόμη!

Η αλήθεια είναι ότι τώρα όλοι μας ανυπομονούμε να επιστρέψουν οι «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη. Να δούμε τι θα σκαρφιστεί πάλι. Κι εγώ από τη μεριά μου έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να μοιράζομαι podcast με τον κόσμο φιλοξενώντας ανθρώπους η οποίοι να αποτελούν πραγματική έμπνευση για εμένα… ώστε να αποτελέσουν έμπνευση και για όλους εσάς που θα ακούσετε τις ιστορίες τους.

 

Νέες ενέργειες σε μια πολύ ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη για την Ελλάδα περίοδο. Πως το βιώνεις όλο αυτό που συμβαίνει και πως μπορεί το pod.gr να βοηθήσει?

 

Βίωσα την κατάσταση όπως όλοι μας, με τα πάνω μου και τα κάτω μου. Όμως επειδή είμαι εκνευριστικά αισιόδοξος άνθρωπος δεν πέρασε ούτε μια μέρα που να είπα ότι βαρέθηκα ή ότι ξέχασα να βγάλω τις πιτζάμες μου. Οι μεγάλες ιδέες και ευκαιρίες πιστεύω ακράδαντα ότι εμφανίζονται σε τέτοιες περιόδους και μπορώ να πω ότι η δημιουργικότητά και η έμπνευσή τόσο της τρομερής ομάδας των pod.gr όσο και η προσωπική μου, χτύπησε κόκκινο όλο αυτό το διάστημα.

 

Photo By Alexandros Makris

 

Πως περνάς τη μέρα σου στο σπίτι?

 

Απολαμβάνω την κάθε στιγμή και το εννοώ. Όλοι μας δουλεύουμε για να φτιάξουμε ένα όμορφο σπίτι με τα έπιπλα και τις ανέσεις που θέλουμε, σε μια περιοχή που πραγματικά μας εμπνέει και τελικά ποτέ δεν τα απολαμβάναμε έως πρότινος αυτά που με τόσο κόπο αποκτήσαμε. Έτσι λοιπόν, ανακάλυψα ότι ο κήπος μου δεν είναι μια πολυτέλεια μόνο για τα σκυλάκια μου αλλά και για εμένα την ίδια. Προσέχω για πρώτη φορά τις γλάστρες μου εγώ και όχι ο κηπουρός. Η σχέση μου με τη Λούση & το Λέλο (τα δυο μου σκυλάκια) είναι ειδυλλιακή τώρα πια. Έχουμε όλο το χρόνο του κόσμου για να κάνουμε όλα αυτά τα οποία έκανα βιαστικά μαζί τους έως τώρα. Η σχέση μου με το φίλο μου έχει γίνει πολύ πιο ουσιαστική. Είμαι πολύ πιο δημιουργική, γρήγορη και αποτελεσματική στη δουλειά μου. Το laptop ανοίγει αμέσως μετά την πρωινή γυμναστική που κάνω με την ομάδα Κάλλιστος ActionTrainingSL μέσω zoom και νωρίς το απόγευμα κλείνει και δεν ξανανοίγει εύκολα. Διαβάζω πολύ επιτέλους και αυτό με έχει χαροποιήσει πάρα πολύ. Οργανώνω σιγά σιγά τα ντουλάπια μου και τα συρτάρια μου. Ο γαλλικός καφές που πίνω κάθε μέρα στις 12:30 με τη μητέρα μου έχει γίνει ο αγαπημένος μου. Μπορώ να συνεχίσω για ώρες να σας γράφω όλα αυτά που κάνω, γιατί πραγματικά δεν τελειώνουν…

 

Korina vrousia

Photo by Alexandros Makris

 

Ποια ρουτίνα ομορφιάς συμβουλεύεις να υιοθετήσουμε τώρα που έχουμε χρόνο μέσα στο σπίτι?

 

Τώρα είναι η τέλεια ευκαιρία να βγάλουμε έξω όλα αυτά τα καλλυντικά τα οποία τόσο καιρό είχαμε αγοράσει και δεν είχαμε το χρόνο να τα απολαύσουμε. 5 πράγματα προτείνω ανεπιφύλακτα: μάσκες προσώπου, ενυδατικές λοσιόν προσώπου πριν την βασική φροντίδα περιποίησης – κάνουν τεράστια διαφορά -, κρέμες χεριών ανελλιπώς, αδυνατιστική φροντίδα γιατί τώρα έχουμε χρόνο, scrub σώματος. Α και να ανανεώνουμε συνέχεια το αγαπημένο μας άρωμα! Είναι φοβερή τονωτική ένεση!

 

Korina Vrousia

Photo by Alexandros Makris

 

Τα αγαπημένα σου προϊόντα αυτήν την περίοδο είναι:

Άρωμα: Fleur de Peau, Diptyque

Κρέμα Χεριών: Grapefruit, Jo Malone

Lip gloss: Orgasm, Nars

Βερνίκι: Marshmallow Cloud

Κρέμα ματιών: Beaute du Regard, Galenic

Κρέμα προσώπου: Supra Radiance, Lierac

Κρέμα προσώπου με SPF: UV Essentiel, Chanel

Αδυνατιστική φροντίδα: My Coach!, Elancyl

Αφρόλουτρο: Χαλαρωτικό Ενυδατικό Αφρόλουτρο με Ιβίσκο, Jowae

Μάσκα προσώπου: Fresh, Rose Face Mask, Sephora

Μάσκα μαλλιών: Like a Virgin Coconut & Fig Hair Mask, Coco & Eve, Sephora

 

Korina Vrousia

Photo by Alexandros Makris

 
Σειρά ή ταινία που παρακολουθείς:

Συγκλονίστηκα με το ντοκιμαντέρ – δεν ξέρω πως μου είχε ξεφύγει – Franca, Chaos & Creation. Ένα υπέροχο και τόσο τρυφερό αφιέρωμα στην διευθύντρια της Ιταλικής Vogue Franca Sozzani (για σχεδόν 3 δεκαετίες) από το γιο της Francesco Farozzinni.

 
Αγαπημένο fashion brand:

Τα coco fico μου βεβαίως… Jacquemus (πρέπει να ακολουθήσετε το IG του οπωσδήποτε), Les Petits Joueurs (τα παπούτσια τους είναι συγκλονιστικά), Oseree (τα μαγιό τους είναι υπέροχα), Valia Gabriel (τα πιο ωραία σανδάλια του πλανήτη).

 
Δεν κοιμάσαι το βράδυ χωρίς:

Να διαβάσω πριν, να ψεκάσω το μαξιλάρι μου και τα σεντόνια μου με ένα χαλαρωτικό άρωμα και χωρίς να αισθάνομαι ότι με ακουμπάνε η Λούση και ο Λέλος, αδυναμίες είναι αυτές.

 
Το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ξυπνήσεις:

Να πω μια εύθυμη καλημέρα στο άλλο μου μισό και να βγω στον κήπο με τα σκυλάκια!

 

Korina Vrousia

Photo by Alexandros Makris

[email protected]

Ως Publishing Director & Editor-in-Chief της COZY Publications, καθημερινά αναζητώ ό,τι νέο, όμορφο και ενδιαφέρον, μαζί με τους αγαπημένους μου συνεργάτες! Η μυρωδιά του φρεσκοτυπωμένου χαρτιού με εξιτάρει, η ταχύτητα του digital κόσμου με συναρπάζει, όμως αυτό που με γοητεύει περισσότερο είναι οι άνθρωποι πίσω από αυτά, για την δημιουργικότητα τους, την αγάπη τους και το πάθος τους! Και έχω την τιμή να συνεργάζομαι με τέτοιους ανθρώπους! Απολαύστε τους μέσα από το COZYVIBE, αλλά και μέσα από το σύνολο των εκδόσεων μας!